Ralp Benneker glundert van oor tot oor. 'De jury was heel tevreden', zegt hij trots. Tijdens de wedstrijd had hij last van gezonde spanning. 'Maar ik was wel tevreden over hoe het ging.' Wat Bennekers ambitie is voor de toekomst? 'Ooit wil ik een Michelinster op eigen naam.' Benneker was ook deelnemer tijdens de wedstrijd voor het Gouden Koksmes. In 2018 deed hij mee aan de wedstrijd bij het Bronzen Koksmes/NK Leermeester/leerling)
Benneker serveerde de jury als amuse een oester met bleekselderij en groene kruiden. Als voorgerecht snoekbaars met avocado en ui en als hoofdgerecht drie bereidingen van kalf. Zijn dessert bestond uit witte chocolade met pistache en dille.
De acht deelnemers, die op 9 januari 2019 met elkaar concurreerden tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks t/m 25 jaar, waren dit jaar:
- Lars van Wijk van QO Amsterdam
- Ralph Benneker van De Bloemenbeek*
- Rody Ponne van Ciel Bleu**
- Maurits van der Hoeven van de Horeca Academie
- Damian Moes van Kasteel De Vanenburg
- Jara Beerling van de Horeca Academie
- Jeroen van de Steeg van Het Roode Koper*
- Nina Graver van Restaurant de Echoput
Tijdens de editie van het NK Jonge Koks op de Horecava 2018 was het Sebastiaan Schreuder die er met de titel van beste ‘Jonge Kok’ vandoor ging.
Organisatie
De organisatie is in handen van het Gastronomisch Gilde, dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie. De wedstrijd vindt plaats tijdens de Horecava, de vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie. De beurs beleeft in 2019 haar 63ste editie.