Het evenement 24H Chefs wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van initiator en chefkok Tjitze van der Dam en vindt plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van hotel QO Amsterdam.
Tijdens 24H Chefs op 17 februari kunnen gasten van drie chefs een negen gangen menu proeven. De opbrengsten van 24H Chefs gaat naar het Rode Kruis voor de hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn, door onder andere het verstrekken van voedselpakketten.
Negen gangen van drie chefs
Inmiddels is de line-up bekend met 24 vooraanstaande topchefs. Ieder uur neemt een andere chef plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negengangenmenu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een VIP-tafel reserveren voor tien personen voor één van de acht time slots. Tevens is het mogelijk om losse zitplaatsen te boeken.
De 24 chefs staan vrijwillig en vol enthousiasme in de keuken om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. De presentatie is deels in handen van Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Humberto Tan, Helga van Leur en Kaj van der Ree, verspreid over verschillende momenten gedurende de 24 uur.
Tijdens 24H Chefs vindt er live entertainment plaats door talentvolle artiesten van Nederlandse bodem, waaronder Jim van der Zee, Mensje van Steen en Barry Paf.
Deelnemers 24H chefs
Timeslot 00.00 – 03.00
00:00-01:00 | Luc Kusters | Bolenius
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
01:00-02:00 | Dennis Kuipers | Vinkeles
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
02:00-03:00 | Egon van Hoof | MOS Amsterdam
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
Timeslot 03:00 – 06:00
03:00-04:00 | Andre Gerrits | ‘t Amsterdammertje
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
04:00-05:00 | Jonathan Zandbergen | Merlet
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
05:00-06:00 | Roland Veldhuijzen | Tante Koosje
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
Timeslot 06:00 – 09:00
06:00-07:00 | Jan Sobecki | Tribeca
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren (**)
07:00-08:00 | Jeroen en Marleen Brouwer | De Loohoeve
Gaul&Millau: 16/20 punten | Gastvrouw van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)
08:00-09:00 | Dennis Huwaë | Daalder
Gault&Millau: 16/20 punten
Timeslot 09:00 – 12:00
09:00-10:00 | Chris Naylor | Vermeer
Gault&Millau: 18/20 punten | Groentechef van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)
10:00-11:00 | Maik Kuijpers | Carstens
11:00-12:00 | Alain Alders | De Vrienden van Jacob
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
Timeslot 12:00 – 15:00
12:00-13:00 | Soenil Bahadoer | De Lindehof
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 2 sterren (**)
13:00-14:00 | Arturo Dalhuisen | The White Room
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
14:00-15:00 | Sidney Schutte | Spectrum
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren (**)
Timeslot 15:00 – 18:00
15:00-16:00 | Stefan van Sprang | Aan de Poel
Gault&Millau: 16,5/20 punten
Michelin: 2 sterren (**)
16:00-17:00 | Lucas Rive | Lucas Rive
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
17:00-18:00 | Roger Rassin | La Rive
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Timeslot 18:00 – 21:00
18:00-19:00 | Jaimie van Heije | Jaimie van Heije
Gault&Millau: 16/20 punten
19:00-20:00 | Mike en Jim Cornelissen | Rijnzicht
Gault&Millau: 14,5/20 punten | Ontdekking van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)
20:00-21:00 | Marcel van Lier | Latour
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
Timeslot 21:00 – 00:00
21:00-22:00 | Schilo van Coevorden | Taiko
Gault&Millau: 17/20 punten
22:00-23:00 | Rik Jansma | Basiliek
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
23:00-00:00 | Menno Post | Olivijn
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)
Er vindt ook een online veiling plaats met unieke culinaire veilingitems, denk aan een dag meelopen in de keuken van een vooraanstaande chef of een chef die bij je thuis komt koken.