Dobla wil met de Dobla Pastry Award patisserie op de kaart zetten in de horeca. ‘Dobla is voortgekomen uit de bakkerij, maar is ook actief in de out-of-home-sector. In de horeca kan veel meer worden gedaan met patisserie’, zegt Harm Jansen van Dobla. ‘Op deze beurs willen we daar meer aandacht voor vragen en dat doen we door niet de minste kandidaten op het podium te vragen.’
Volg de livestream
Black Box-opdracht
Vanochtend hebben de deelnemers de Black box-opdracht mogen lezen. Zij hebben uit drie type glazen mogen kiezen om deze luxe 'milkshake' te maken.
De glazen: een Martini-glas, Longdrink of een Whiskey-glas. Daarin maken de teams de #ChicShake. Deze opdracht is zojuist (half 3) van start gegaan. Vanochtend zijn de schetsen al gemaakt, zoals deze van Goossens-Van Trigt.
Acht koppels leerling-meester
In acht koppels van leermeester-leerling zijn de patissiers – die voornamelijk uit de horeca voortkomen overigens – aan slag met drie opdrachten in drie rondes om uiteindelijk de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018’ in de wacht te slepen. De opdrachten zijn Saint Honoré, Friandises en een Black Box-opdracht.
The Batlle kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via een livestream op Facebook.
De teams
Ad Waijers & Jordi van Eden – Cingel College, Breda
Alberto van de Water & Nadia Jongejan – De Duinerij, Sint Maartenszee
Amy Kotterer & Annabel Joor – Hotel Okura, Amsterdam
Bas Vester & Tymon Roest – Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden
Gert van der Heijden & David de Jong – Het Roode Koper, Ermelo
Henrik Wullems & Roelof Vuijk – Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau
Jeroen Goossens & Ruben Trigt – Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere
Friandises van Gert van der Heijden & David de Jong – Het Roode Koper, Ermelo
Gerenommeerde juryleden
De jury bestaat uit Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Chef Adriaan van Haarlem (voorheen werkzaam bij Huize Van Wely) is ceremonieel jurylid. Hij snijdt de taarten aan.