De Nederlandse chef Richard Ekkebus is met zijn tweesterrenrestaurant Amber in Hong Kong opnieuw de beste van China. Evenals in 2016 én 2017 stond het restaurant, dat zich bevindt in The Landmark, Mandarin Oriental Hotel, het hoogst genoteerd van alle Chinese zaken in de Asia's 50 Best Restaurants.
Lees hier het uitgebreide interview met Richard Ekkebus: 'Negen gangen in een uur is normaal hier'
Richard Ekkebus ook wereldwijd in de top
De 6e plek betekent wel kleine daling. In 2016 en 2017 behaalde Amber respectievelijk een 4e en 3e plek. Ook in die jaren was het restaurant het hoogst genoteerde van China. Richard Ekkebus staat met Amber ook al jaren hoog in de World's 50 Best Restaurants. In de meest recente editie behaalde de Zeeuwse chef een 24e plek. Eerder gaf Ekkebus al aan tegen Misset Horeca dat de precieze plek er niet zo veel toe doet. Hij zegt vooral blij te zijn met het feit dat hij er nog altijd bij is.
‘We staan al zo lang in de lijst. Dat je na twaalf jaar nog altijd relevant bent, betekent heel veel.’ Zijn Nederlandse collega Jonnie Boer van De Librije gaf eerder al aan dat een notering gasten oplevert, dat onderschrijft Ekkebus. ‘Mensen komen naar Hong Kong en kijken dan echt wel naar die lijst. Dan is het fijn dat je het enige restaurant bent dat in die lijst staat.'