Sterzaak Bretelli verhuist en krijgt nieuwe naam

Sterzaak Bretelli verhuist en krijgt nieuwe naam
Jan en Patricia ondertekenen het nieuwe huurcontract.

Jan Marrees, chef met Michelinster, verhuist restaurant Bretelli in Weert en geeft het restaurant een nieuwe naam en een lagere drempel.

‘Als alles volgens plan verloopt, gaan we in eind november of begin december  2018 verhuizen naar ons nieuwe ovale pand,’ zegt Jan Marrees als Misset Horeca hem vraagt naar de plannen. Op de nieuwe locatie, aan de Stadhuispassage in Weert, krijgen de ondernemers 60 couverts binnen en 40 stoelen op het terras. ‘Het pand is groter, gasten kunnen er beter parkeren, het is nieuw en we hebben de optie het te kopen in de toekomst,’ verklaart Jan Marrees zijn keuze te verhuizen. 'Aan het huidige pand moet het nodige gebeuren. Het is vrij oud.’

Huurcontract loopt af

De ondernemers hebben 19 jaar in hun pand aan de Hoogstraat 18 in Weert gezeten. ‘Het huidige jaar maken we hier ook nog bijna vol. Ons huurcontract loopt af. Vijf jaar geleden, toen we bijtekenden, zijn we al gaan nadenken over de toekomst. We hebben in Eindhoven gekeken, in Maastricht, in Valkenswaard, maar uiteindelijk is het toch weer Weert geworden.'

Marrees gaat op de nieuwe plek het roer niet rigoureus omgooien. ‘Wel gaan we kleine veranderingen doorvoeren. Iets toegankelijker worden. Op het terras stel ik me zo voor dat mensen er neerstrijken en een glas wijn nemen met een of twee hapjes.’ Jan Marrees

‘Maar al mijn recepten gaan echt niet de papierversnipperaar in. Ik blijf wel koken zoals ik nu doe. Klassiekers als mijn 'Lasagne Kreeft' en 'Ravioli Ossenstaart Truffel'. We houden ook ons zes gangen menu. Voor ons is het een proces waarin je toegegroeid. Naar de veranderingen en de verhuizing. De nieuwe keuken met een inductie-kachel is al uitgetekend en uitgezocht.

Plafond regelt klimaat

In het restaurant krijgen we een geklimatiseerd, akoestisch plafond. Dus geen losse airco of koeling meer in het restaurant, dat verwerken we allemaal in het plafond. Het interieur wordt volledig nieuw. Moderner dan nu het geval is. Bertine Creemers tekent als binnenhuisarchitect voor Marrees het restaurant. ‘Natuurlijke materialen. Zachte tinten groen en blauw gecombineerd met koper,’ verklapt Marrees alvast.

Michelinster Jan Marrees

Jan Marrees  (SVH Meesterkok en aangesloten bij JRE) beseft dat zijn verhuizing wellicht gevolgen heeft voor zijn Michelinster die hij al sinds 2006 achter zijn naam mag zetten. ‘We hebben Michelin ingelicht. Maar ze kunnen niet voordat de gids verschijnt onze nieuwe locatie bezoeken.’

Tegelijk met de verhuizing verandert de naam van het restaurant van Bretelli in Marrees, de achternaam van de chef. ‘Voor ons is het toch een nieuw start. Toegankelijker. Meer open. Daar past wat ons betreft ook een nieuwe naam bij. Vroeger ging ik een keer per jaar met mijn ouders uit eten. Tegenwoordig is dat heel anders. Mensen gaan vaker buiten de deur eten en het hoeft niet meer altijd avondvullend te zijn.’

Meer lezen?

Dossier Michelin

Dossier Sterchefs 

Bekijk hieronder de plattegrond van de nieuwe zaak van Jan Marrees

plattegrond-.pdf

Download

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.