Restaurant Noir: in 3 dagen €45.000 bij elkaar

Restaurant Noir: in 3 dagen €45.000 bij elkaar
Restaurant Noir

Arnaud Verbeek en Raoul Witteman hebben binnen drie dagen €45.000 opgehaald voor hun nieuwe restaurant Noir in Utrecht. Hoe is hen dat gelukt?

Restaurant Noir, het nieuw te openen restaurant van Arnaud Verbeek en Raoul Witteman van restaurant C’est Ça, komt op de Lange Nieuwstraat in Utrecht. Daar zit op dit moment nog restaurant Simple, maar dat gaat verhuizen naar de locatie van Podium onder de Dom. Verbeek en Witteman werden verliefd op het pand: ‘Een lange pijpenla waar we helemaal kunnen gaan voor de sfeer die we willen. Een restaurant met het gevoel van een “oude” bar. Een restaurant waar we aandacht willen geven. Niet even snel maar pak gewoon lekker de tijd en geniet.’

Hybride financiering voor restaurant Noir

Voor de aankoop en verbouwing was in totaal €180.000 nodig. De helft daarvan hebben de ondernemers zelf bij elkaar gespaard, de bank investeert een gedeelte en de laatste €45.000 is via crowdfunding verzameld. ‘We hebben gekozen voor crowdfunding, omdat het ons ontzettend tof lijkt om het samen met die mensen op te zetten die we later ook in Noir gaan zien.’

Lees ook: 'Utrechts restaurant Simple verhuist naar locatie Podium onder de Dom'

Het geld dat met de crowdfundingcampagne is opgehaald, wordt gebruikt voor de aanschaf van de lange bar, tafels en stoelen en mooie details. Daarnaast wordt alles geschilderd, moeten er nieuwe leidingen en verlichting worden aangelegd.

Dat het eerste doel binnen drie dagen is bereikt, is ook een record voor crowdfundingplatform CrowdAboutNow. De campagne werd op vrijdagmiddag 9 februari gelanceerd. Maandag 12 februari aan het einde van de middag werd het doelbedrag van €45.000 behaald. Dankzij de groep van 78 supporters die tot nu toe mee deed, kan Noir in mei haar deuren openen. De campagne staat nog open tot het maximale doelbedrag van €65.000 bereikt is.

Franse keuken en geïnspireerd op Parijse jazzbars

Verbeek: ‘We willen van Noir een warme en donkere plek maken met veel hout en koper. Denk aan een oude jaren 20 Parijse jazzbar en je hebt het gevoel te pakken. Nu kunnen we Noir helemaal inrichten zoals we dat voor ogen hebben. We wisten dat de tijd rijp was voor een nieuw idee na alle reacties die we in C’est Ça kregen, maar zo’n overweldigende respons hadden we nooit verwacht! Het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar al dat enthousiasme werkt enorm aanstekelijk, dus we kunnen niet wachten om te gaan beginnen.’

Leestip: 'Zó start je een horecabedrijf'

Verbeek en Witteman werken al vijf jaar samen in restaurant C’est Ça. Raoul als eigenaar/chef, Arnaud als bedrijfsleider en sommelier. Ze delen de passie voor lekker eten en goede dranken en die willen ze met zoveel mogelijk mensen delen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.