De Meesterproef van Joris Bijdendijk werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve ** in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland.
’Joris heeft een zeer verfijnde techniek en je ziet en proeft de klassieke basis met moderne touch in al zijn gerechten. Van amuse tot dessert, elk gerecht heeft een verfijnde, eigen smaak die gecombineerd met verschillende structuren en technieken, tot ware Meesterwerken op het bord worden.’
Joris Bijdendijk: droom die uitkomt
Joris Bijdendijk wist al vroeg dat hij SVH Meesterkok wilde worden. Hij werkte dan ook naast zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool bij SVH Meesterkok Ron Blaauw. Na zijn opleiding vertrok Joris naar Montpellier, Frankrijk om nog meer ervaring op te doen bij de gebroeders Pourcel in de keuken van Le Jardin des Sens**.
Na terugkomst in Nederland kookt hij in 2013 zijn eerste ster bij restaurant Bridges, waarna hij in 2017 ook het Rijks een eerste ster bezorgt. Joris is een teamplayer die trots is op deze titel. Het is de kroon op zijn werk bij het Rijks om een brigade samen te stellen die hiertoe in staat is. ‘Het behalen van de Meestertitel is een droom die uitkomt. Samen met het team hebben we hier keihard aan gewerkt en het is gelukt!’
SVH Meestertitels
Al sinds 1980 beheert SVH beheert namens de horecabranche de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker, Wijnmeester en Meesterhorecaondernemer). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.
De Meesterproef van Joris Bijdendijk werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve ** in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland.
’Joris heeft een zeer verfijnde techniek en je ziet en proeft de klassieke basis met moderne touch in al zijn gerechten. Van amuse tot dessert, elk gerecht heeft een verfijnde, eigen smaak die gecombineerd met verschillende structuren en technieken, tot ware Meesterwerken op het bord worden.’