Aan het roer staat chef Dirk Mooren die zijn kennis en ervaring opdeed bij Panache, Restaurant De Kas en het Conservatorium Hotel. Samen met souschef Cas van de Pol bereidt hij verrassende vier-, vijf- en zesgangendiners. De biologische producten waarmee ze koken zijn zoveel mogelijk lokaal verkregen. Mooren: 'We gaan langs bij boeren en leveranciers in de buurt en selecteren zelf onze pure producten. Denk bijvoorbeeld aan verse vis uit IJmuiden en tomaten gekweekt in Osdorp.' Groenten hebben een hoofdrol op de kaart, maar vis en vlees ontbreken niet.
Interieur
Moer is gevestigd in een voormalig bandenwisselstation van Michelin waar niet alleen de naam, maar ook elementen in het interieurdesign naar terugverwijzen. Deze bijzondere historie was een inspiratiebron voor interior concept designer Wieneke van Gemeren: 'In het stoere interieur vallen de wandpanelen gemaakt van vintage garage gereedschappen en de waxinelichtjeshouders op de tafels gemaakt van grote moeren meteen op. Voor de afwerking van de stalen elementen in Moer, zoals het stalen frame van de bar, is zoveel mogelijk gekozen voor ruw staal. In combinatie met de donker petrol-kleurige wanden, hout en planten is het resultaat een sfeervolle, stoere ruimte met oog voor detail.’