Aanleiding voor het galadiner is de ontdekking van speekselklierkanker bij gerenommeerd chef en Alliance Gastronomique-lid Wicher Löhr van restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Vanwege deze zeldzame en relatief onbekende vorm van kanker, is veel geld nodig voor onderzoek naar behandelmogelijkheden.
Taste4Life Galadiner
Het Taste4Life Galadiner is tot stand gekomen in samenwerking met Patiëntenvereniging Speekselklierkanker en het Radboud Oncologie Fonds in Nijmegen. Een verloting en veiling met als doel geld in te zamelen waren onderdeel van de culinaire avond.
Chefs
De leden van de Alliance Gastronomique werkten belangeloos mee aan de avond. De chefs verzorgden het menu of stelden arrangementen beschikbaar voor de veiling.
Veilinghamer
Onder de veilinghamer gingen onder andere een culinair arrangement voor zes personen bij tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht, een volledig verzorgd golfweekend voor twee personen bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, een kookworkshop voor achttien personen bij Hotel Okura Amsterdam en een culinaire zeildag voor acht personen op De Jonge Linde, de boot van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn.
38 Michelinsterren
In de keuken werkten talrijke chefs van topbedrijven, samen goed voor liefst 38 Michelinsterren, aan het galadiner. Daarbij onder andere Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam, Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn, Arjan Bisschop van Bilderberg Landgoed Lauswolt, Michel van de Kroft van ‘t Nonnetje in Harderwijk, Gerard Wollerich van Wollerich in St. Oedenrode, Sander Spruijt van De Burgemeester in Linschoten, Hans den Engelsen van ‘t Raedthuys in Duiven, Rogér Rassin van La Rive in Amsterdam, Menno Post van De Bokkedoorns in Overveen en natuurlijk Wicher Löhr.
Emotioneel
Wicher Löhr was na afloop emotioneel en sprak van een gedenkwaardige avond. ‘Kippenvel. Je weet niet wat de loterij en de veiling opbrengen. Als je dan ziet hoe enthousiast er wordt geboden, dan word je daar gewoon stil van. Indrukwekkend dat het door zoveel enthousiaste mensen wordt gesteund.’
Lees ook: Boek babyvoeding met Michelinsterren voor goed doel
Elf topchefs van acht verschillende restaurants, samen in het bezit van vijftien Michelinsterren, hebben de meest gezonde, culinaire gerechten bedacht voor de allerkleinsten >>