Bij Miele zijn de taken van de SVH-Meesterkok Jeroen Robberegt (41) overgenomen door Albert-Jan van Santbrink. Hij werkte al enkele jaren als instructie-chef bij Miele.
Robberegt werkte ruim 3,5 jaar voor Miele. Wat hij straks gaat doen, is nog niet duidelijk. Het officiële persbericht meldt: ‘Na een productieve en prettige samenwerking van ruim 3,5 jaar verlaat Jeroen Robberegt per 1 november 2016 Miele Nederland om zijn vleugels uit te slaan voor een nieuwe, creatieve uitdaging.’
Wat die ‘nieuwe, creatieve uitdaging’ is, dat weet de chef nog niet. Hij wil tegenover Misset Horeca niet dieper ingaan op zijn vertrek bij Miele en zegt alleen dat het niet zijn keuze was. ‘Ik ben bezig met allerlei nieuwe plannen. Concreet kan ik nog niets zeggen. Er zijn diverse gesprekken gaande. Het is niet het einde van de wereld en de telefoon rinkelt regelmatig.’
Niveau nieuwe uitdaging
Over het niveau van zijn ‘nieuwe uitdaging’ zegt chef Robberegt dat het hem niet zo heel veel uitmaakt. ‘Het moet wel een uitdagende klus zijn. Ik laat het gebeuren. De afgelopen periode heb ik me verdiept in de foodservice en ik moet zeggen dat dat een heel interessante markt is…’
Robberegt is momenteel betrokken als adviseur bij het Utrechtse restaurant Gare du Sud. ‘Dat is nu vier weken open en loopt al aardig door. Ik ben daar ongeveer een avond in de week aanwezig en ze koken er naar mijn visie.’
Cees Helder
Voor zijn komst naar Miele werkte Robberegt 9 jaar voor Karel V. Onder leiding van Robberegt ontving het restaurant in 2007 een Michelinster. Voor zijn periode in Utrecht werkte hij onder andere bij Parkheuvel – hij was er in dienst toen Cees Helder als eerste Nederlandse chef-kok drie sterren kreeg van Michelin – Vermeer in Amsterdam, Villa Rozenrust in Leidschendam en De Nederlanden in Vreeland.