Restaurant Anderhalf is een initiatief van De Spijsbereiders (Peter Derks & Roland van Balen), een jong bedrijf dat al een aantal jaren horecaconcepten ontwikkelt en uitwerkt. De initiatiefnemers noemen dit concept 'totaal niet realistisch voor de huidige horeca'. 'Maar', zo motiveren ze, 'met het starten van een restaurant voor maar tien dagen kun je dromen uitvoeren zonder beperkingen. Een kunstproject in de vorm van een restaurant, waar eten echt een beleving wordt.'
Anderhalve tafel
Waarom anderhalve tafel? De grote tafel bestaat uit twee tafelbladen waarvan de bovenste tijdens elke gang terug de keuken in zal glijden. Tijdens de vijfenhalve gang wordt de tafel steeds opnieuw ingegleden met daarop keer op keer een nieuw gerecht. De gerechten worden extra versterkt door de entourage van het pand en de aankleding van de telkens terugkerende tafel. In iedere gang wordt er een nieuw thema aan het licht gebracht waardoor de gehele tafel anders is ingedekt. 'Het één versterkt het ander wat zorgt voor een optimale eetervaring.'
Samenwerking
Er wordt samengewerkt met kunstwerkplaats Drie Mollen en het rondreizende hotel To Many Places. Dit reizende hotel spreidt zijn bedje in De Drie Mollen tijdens Restaurant Anderhalf. Overnachten kan in een linnen designtent met boxspring. De kaartverkoop is deze week van start gegaan. Er zijn tweehonderd plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via: eenkommavijf.nl