Dit zegt chef Arjan Bisschop tegen Misset Horeca kort na de gidspresentatie van Michelin 2016. ‘Je weet dat het kan, maar als het gebeurt, is het geweldig. Mooi!’
Bezoek van Werner Loens
Bisschop deelt de credits met zijn sous-chef Kees Meinderts. De chefs hebben dit jaar zeker drie keer een controle gehad van Michelin. ‘Ook Werner Loens is bij ons geweest. Daar heb ik ook mee gesproken en Loens liet zijn goedkeuring blijken. Maar dat dat dan ook resulteert in een ster, dat weet je nooit zeker.’
Bisschop werkt sinds 1,5 jaar op Lauswolt, een Bilderberg hotel. ‘Ik ben verantwoordelijk voor het eten en drinken in het gehele hotel. Je kunt niet altijd 200 procent aandacht hebben voor het restaurant. En dan is zo’n ster zeker heel bijzonder.’
Bisschop was in Amsterdam aanwezig met Marc van Gulick. Direct na de presentatie nam hij felicitaties in ontvangst van Bilderberg-topman Dries van der Vossen. ‘We hadden een gezellige dag in het verschiet met een etentje in de stad. Nu wordt het een snelle lunch en dan terug naar Friesland voor een feestje.’
Totale Michelinsterrenoverzicht 2016»