Voor 37 euro kan Helleman zijn huidige menu met bijbehorende amuses en producten zoals verse coquilles en hecht, niet meer aanbieden. ‘We zijn echt bewust hoger gaan zitten.’ Eind 2013 kreeg Heleman zijn Bib Gourmand.
Of het Bib-verlies een ster gaat betekenen in december, durft Helleman niet te zeggen. ‘Uit de grond van mijn hart zeg ik dat ik het echt niet weet. Wat we vorig jaar deden en nu is wel veel beter, maar of Michelin het gaat belonen met een ster? Ik weet het niet. Het zou leuk zijn.’
Helleman vervolgt: ‘De recensies tot nu toe zijn lovend. Lekker en GaultMillau waren positief over Zout & Citroen. Ik was genomineerd voor Belofte van het Jaar en heb gekookt tijdens de lunch van GaultMillau. Geweldig. En als daar 7 december een ster bij komt, ben ik blij.’
Zeven doden sterven
We zijn sinds begin 2014 eigen ondernemer hier en dat werpt wel zijn vruchten af. 'Mijn vrouw Patricia in de bediening. En ik in de keuken. We nemen de beslissingen die bij ons en het bedrijf passen. We staan nu echt onszelf te verkopen. Zout&Citroen is ons kindje en dat mag nog wat groter worden.’ Of Helleman op 7 december naar Amsterdam gaat voor de gidspresentatie weet hij nog niet. ‘Twee jaar geleden zijn we ook geweest, toen we net onze Bib hadden. Dan zit je redelijk save in de zaal en geniet je. Als ik nu ga, zit ik zeven doden te sterven.’
Bekijk hier de lijsten:
Het totale overzicht Bib Gourmands 2016
De vervallen Bib-Gourmands
De nieuwe Bib-Gourmands