Eindeloos is daarmee de opvolger van Het Ambacht in Heerenveen. Deze zaak met eigen energie, lokale ingrediënten en sterk in sociaal ondernemen, kreeg vorig jaar deze duurzaamheidsprijs.
Voor de vierde keer gaat deze award naar een zaak ver buiten de Randstad, aldus Jan Sebastiaan van Lissum maandag 2 november op het podium. De chef van Eindeloos, Willem Schaafsma, staat voor rigoureuze keuzes voor ingrediënten. 'Een standaard menu is er niet. De chef gebruikt de hele dieren, van kop tot staart. Geen restafval.'
Geen restafval
‘Ik heb geen restafval en kan de gasten elke keer opnieuw verrassen met andere smaken. De meeste dieren koop ik in de regio, laat ik zelf slachten en been ik ook zelf uit. Zo verwerk je alles. Friesland is de schatkamer van Nederland.'
Eindeloos bevindt zich midden in de historische binnenstad van Leeuwarden, in een monumentaal pand zit restaurant Eindeloos is van eigenaar en chef-kok Willem Schaafsma. 'Biologisch, duurzaam en het seizoen vormen er de uitgangspunten bij de inkoop van onze producten,' zegt chef en ondernemer Schaafsma.