Vier uur gerend voor Bronzen Koksmes

Vier uur gerend voor Bronzen Koksmes

Marco van der Wijngaard van De Hoefslag in Bosch en Duin heeft donderdagmiddag het Bronzen Koksmes gewonnen.

Deelnemers aan de wedstrijd waren acht jonge koks uit topbedrijven. Zij waren allemaal nog in opleiding. Tweede werd Jelle Horst, leerling-kok bij Restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. De derde plaats was voor Yornie van Dijk, Restaurant Ratatouille in Harderwijk. Er heerste enige teleurstelling onder de nummer twee. 'Tweede is geen eerste, en dat is toch waar je het voor doet', aldus Horst.

Dutch Cuisine

'Je hoopt er op en doet er alles aan', zegt de jonge winnaar nadat hij zijn prijs in ontvangst heeft genomen. 'Ik bel zo direct gelijk mijn moeder.' Het thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol spelen. De winnaar kreeg het Bronzen Koksmes, een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van €750, een messenkoffer van Wüsthof en een cheque van €250.

Laatste evenement

De kokswedstrijd was het laatste evenement van de Horecava 2015. De volgende editie is begin 2016 en wederom in de Amsterdamse RAI.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.