Arnout van der Kolk, voormalig souschef van Ciel Bleu** van Onno Kokmeijer in Hotel Okura, wordt samen met Michiel van der Eerde culinair verantwoordelijk voor C. ‘Wij hebben mensen om ons heen verzameld die verder kijken dan alleen koken of bedienen. Ze willen meer, durven te experimenteren en houden van een uitdaging,’ aldus de broers.
Bij C draait het om de bereiding van producten op verschillende temperaturen en aandacht voor garingen. Dat is het concept van het nieuwe restaurant van de broers, Michiel en Lucas van der Eerde.
‘Eén en hetzelfde product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op bijvoorbeeld 20 graden, 80 graden, 100 graden of 200 graden. Bij C gaat het niet puur om het product zelf maar vooral om de manier van bereiding.’
In tegenstelling tot Baut is C een permanent bedrijf. C is open van maandag tot en met zondag van 10:00 t/m 01:00 uur. Momenteel vinden er al ‘proefsessies’ plaats bij C. Een ‘officiële’ opening heeft nog niet plaatsgevonden.