Van Dobben is volgens de jury 'een wereldvrouw in een werelds decor. Ze werkte eerder in het fameuze L'Arnsbourg van Jean-Georges Klein in Frankrijk.'
En nu dus in Amsterdam. Het juryrapport gaat verder: 'De kookstijl van Moshik Roth, chef van &samhoud places, is eigenzinnig en eclectisch. Het lukt Yoshiko op wonderbaarlijke manier om hem te volgen en soms zelfs te sturen.'
'Haar wijn-spijscombinaties zijn raak en dikwijls verrassend. Ze blijkt zelfs in staat om uit een hele reeks gerechten de gemeenschappelijke deler te selecteren en zo die ene passende fles te adviseren.'
To the point
Ze houdt van haar vak en is perfectionistisch. Haar motto: 'Wijn biedt mooie momenten en die deel ik graag met andere mensen. Moshik is voor mij geen kok, maar artiest. Hij creëert ongelooflijke gerechten.' Ook haar uitstraling is perfect, zegt de jury. 'Niet opdringerig, geen ceremonieel rond het schenken en toelichten. Gewoon to the point. Ze straalt rust uit, overtuigt en is dienstbaar.'
&samhoud places staat met 17 punten in de GaultMillau-gids 2015.