Jos Grootscholten Belofte van het Jaar GaultMillau 2013

Jos Grootscholten Belofte van het Jaar GaultMillau 2013

Jos Grootscholten is GaultMillau 2013 Belofte van het Jaar. De chef-kok van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel stond vorig jaar voor het eerst ...

Grootscholten valt volgens de rapporteurs op vanwege zijn onverwachte smaakcombinaties. ‘De Belofte van het Jaar heeft zich in korte tijd opgewerkt naar de top van de culinaire eredivisie’, aldus Van Lissum. ‘Grootscholten deed ervaring op in diverse goede restaurants in binnen- en buitenland en hij heeft de verteerbaarheid van zijn gerechten als handelsmerk. Bovendien zijn deze elegant.’

Spanning in het lijf

Grootscholten noemde de winst een ‘behoorlijke ontlading. Je zit met spanning in je lijf vanaf het moment dat bekend is dat je bent genomineerd, dan heb je het toch over vijf tot zes weken. Dat maakt het extra lekker dat je wint.’

Grootscholtens partner Sharon Tettero, tevens verantwoordelijk voor de voorkant in het restaurant, mocht mee het podium op. Zij greep naast de award voor Meest Talentvolle Gastheer/Gastvrouw, maar werd in de schijnwerpers bedankt door haar partner. ‘Zonder haar kan ik dit niet.’

Vijf genomineerden

Jos Grootscholten volgt Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam op, die vorig jaar met deze titel aan de haal ging. Voor 2013 waren ook Nick Quarz (’t Dijkhuysje, Lelystad), Marko Karelse (Villa La Ruche, Voorburg), Jeroen Trimbos (Jerôme, Valkenburg) en Rob van der Veeken (De Hofstee, Bladel) genomineerd.

Een deel van de beoordeling bestond uit een praktijktoets. De kandidaten werden daarbij beoordeeld door Jannis Brevet (Inter Scaldes in Kruiningen), François Geurds (Ivy in Rotterdam), Erik van Loo (Parkheuvel in Rotterdam), Chris Naylor (Vermeer in Amsterdam) en Jef Schuur (Bij Jef op Texel).

» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.