Waar veel van de gedeelde foto’s echter geen antwoord op geven is ‘hoe maak je dit dan’? De experts van Debic laten je hier zien hoe je sauzen op verschillende mooie manieren kunt presenteren.
Tips plating skills
Wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je een bord mooi op? Bekijk het overzicht:
Kwast-effect
Plaats voldoende saus of puree op het bord en gebruik de kwast om een mooie streep te trekken.
Lepel-effect
Neem een lepel saus of puree en trek snel een lijn op het bord. Dit kan horizontaal, verticaal of diagonaal.
Spiraal-effect
Plaats het bord op een draaiplateau, geef er een draai aan en beweeg rustig van binnen naar buiten terwijl je de saus spuit.
Drip-effect
Plak het bord af met schilderstape, lepel voldoende saus aan één kant van de tape en draai het bord om de druppels te creëren. Verwijder de tape.
Doppen-effect
Creëer met behulp van een spuitflesje druppels van verschillende groottes naast elkaar op het bord.
Glas-effect
Druk de onderkant van een schoon glas in een druppel saus. Zo krijg je een mooi reliëfeffect.
Splash-effect
Vul een lepel met saus en maak snel een neerwaartse beweging, zodat de saus op het bord spat.
Grid-effect
Vul de kaviaarmaker met saus, plaats deze op het bord en duw de saus naar buiten.
Stencil-effect
Plaats de stencil op het bord en strijk er met het paletmes saus of puree over. Til de stencil voorzichtig op, zodat de vorm niet beschadigt.
Explosion-effect
Lepel voldoende saus op het bord. Vul een lege sifon met één lachgaspatroon en spuit de saus uiteen!
Verf-effect
Vul de sauslepel en plaats op het bord. Maak een druppel en trek uit tot een lijn. Met de punt van de lepel kan je ook kleine stippen maken.
Dit artikel is gesponsord door Debic