Lseven Boxtel
Softijs in het najaar: zo verkoop je het
Wil je ook softijs verkopen als de zomerse zon is verdwenen? Een mooie omzet uit softijs als het kwik daalt, is heel goed mogelijk. Het vraagt om een beetje creativiteit en een open blik.
Wil je ook softijs verkopen als de zomerse zon is verdwenen? Een mooie omzet uit softijs als het kwik daalt, is heel goed mogelijk. Het vraagt om een beetje creativiteit en een open blik.
IJs lijkt alsmaar populairder te worden in Nederland. Zowel softijs als schepijs vinden gretig aftrek. Hoe kun je daar als ondernemer het beste van profiteren en welke keuzes maak je? Hier volgt alles wat je moet weten over ijsverkoop in cafetaria's en ijssalons.
Met softijs is een rendement te behalen van om en nabij de 80 procent. Maar dan moet álles kloppen, van prijsstelling tot presentatie. De softijsmachine staat 12 maanden per jaar in de zaak, maar of die ook al die tijd draait? Wellicht niet, terwijl ook in de winter en het najaar omzet te behalen is met softijs.
Softijs en milkshakes zijn verwenproducten bij uitstek. Een heuse traktatie. 10 tips voor upselling met softijs en milkshakes in de cafetaria.
De grote ijsmerken zijn er volop mee bezig: vegan ice cream. Ben & Jerry's, maar ook Magnums en Cornetto's kun je nu ook in een 'dairy free'-variant kopen. Bij Ikea tap je sinds april je vegan softijsje. De supermarkten pionieren volop met vegan ijs in het vriesschap. Is vegan ijs een hype of is het toekomstbestendig?
De verkoop van ijstoppings voor softijs neemt de afgelopen kent een explosieve stijging. Soms wel met 30 procent per jaar (oké, 2020 laten we even voor wat het is). De kleine margetoppertjes voegen écht wat toe. Daarom 11 tips om je toppingverkoop een boost te geven.