Segment IJs keert terug op Bakkersvak 2019

Segment IJs keert terug op Bakkersvak 2019
Segment IJs keert terug op Bakkersvak 2019.

Het segment IJs is ook in 2019 te vinden op de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem. Na de succesvolle implementatie van ijs op de beurs in 2018 krijgt het segment IJs dit jaar wederom een volwaardige plek op Bakkersvak.

Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ambachtelijk ijs is in 2018 besloten om IJs een eigen, volwaardige plek op de beursvloer te geven. Dankzij enthousiaste reacties komt IJs in 2019 weer terug naar Bakkersvak met onder meer een IJs-plein en een IJs-route.

De meeste deelnemers uit het segment IJs van afgelopen jaar hebben alweer toegezegd, waaronder de officiële distributeurs van bekende merken uit de Italiaanse ijswereld zoals PreGel, Mec3 en Pernigotti (Laan Heiloo), Babbi (Vipam), Fabbri en Aromitatalia (Bakeplus), Bravo (Lobbia) en Carpigiani (Frozen Brothers). ‘Maar ook nieuwkomers als De Gimmerse Verleiding en La Venezia zullen ijssalonhouders bekend in de oren klinken’, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

IJsplein en IJsroute

Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ op Bakkersvak. Professionals uit de ijsbranche kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute komt eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ijsbereiders. Over de hele beursvloer verspreid zullen leveranciers die iets voor de ijssalonhouder kunnen betekenen, herkenbaar worden aangeduid. ‘Daarnaast leent Bakkersvak zich er ook voor om ideeën op te doen om de ijssalon in de wintermaanden van een nieuwe impuls te voorzien’, aldus Visser.

Standhouders blij met prettige, familiaire sfeer

PreGel is als wereldleider de specialist op het gebied van de productie van ingrediënten ten behoeve van Italiaanse ‘gelato’, soft- en frozen yoghurts en patisserie. In de zomer van 2016 opende het Italiaanse bedrijf een eigen trainingscentrum in Geldrop. ‘Na het succes van de afgelopen twee jaar is PreGel ook in 2019 te vinden op Bakkersvak. We doen dat met alle plezier. Er wordt niet alleen veel inspiratie opgedaan, het is een beursbelevenis op zich en dat alles speelt zich af in een uitermate prettige, familiaire sfeer’, zegt Sandro di Palma namens PreGel.

Dit wordt ook beaamt door Arjan van de Rovaart, Directeur Vipam International BV: ‘Vipam doet mee aan de Bakkersvak/IJsvak, omdat dit het enige podium is in Nederland om de gehele doelgroep effectief te benaderen en waar we onze producten breed onder de aandacht kunnen krijgen. De gemoedelijke sfeer en het informele karakter van deze beurs draagt bij aan de saamhorigheid binnen de branche.’

Bakkersvak 2019

Na zes edities in het Autotron in Rosmalen werd Bakkersvak in 2018 voor het eerst georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Met ruim 8400 bezoekende professionals nam het aantal bezoekers toe met 10 procent ten opzichte van 2017 en specifiek binnen de ijsbranche steeg het aantal bezoekers van 2 naar 11 procent op het totaal aantal bezoekers. In 2019 keert Bakkersvak opnieuw terug naar Evenementenhal Gorinchem. De 3-daagse vakbeurs is te bezoeken op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.