Een inspecteur die een checklist afwerkt. (beeld gemaakt met Imagine).
NVWA

Hoe ga je als horecaondernemer om met publicaties van de NVWA?

De afgelopen maanden heeft de NVWA opnieuw inspectieresultaten openbaar gemaakt van horecabedrijven die gecontroleerd zijn. En dat blíjft het agentschap doen in de toekomst. Hoe ga je als horecaondernemer om met deze publicaties?

Een inspecteur die een checklist afwerkt. (beeld gemaakt met Imagine).
Wetgeving

De NVWA voert inspecties uit in de horeca: hoe bereid je je voor?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert onaangekondigde inspecties uit bij horecabedrijven, om vast te stellen of er hygiënisch wordt gewerkt en of er op een veilige manier met voedsel wordt omgegaan. Een dergelijke controle weigeren is eigenlijk geen optie, omdat dat kan leiden tot strafvervolging. Maar als horecaondernemer kun je jezelf wél zo goed mogelijk voorbereiden op deze inspecties.

Voedselveiligheid

NVWA: 'Allergeeninformatie moet beter, ook in de horeca'

Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed informeren over welke allergenen er in het voedsel of gerecht zijn verwerkt.

Restaurant

Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving

Als je als horecaondernemer eten serveert, dan ben je verplicht je gasten te informeren welke allergenen in dat eten aanwezig zijn. Tien vragen én antwoorden over de zogenoemde allergenendeclaratie.

Horeca

'Allergenen informatie op de menukaart vaak onvoldoende'

Veel supermarkten, restaurants en bakkers informeren klanten en gasten niet goed over welke allergenen in voedsel of in een gerecht zijn verwerkt. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die in 2021 ruim vijfduizend bedrijven op dit vlak onder de loep nam.

Horeca

NVWA: mogelijk levensgevaarlijke xtc in 3-literfles Moët Imperial Ice

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt om zeer voorzichtig te zijn met champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial van 3-literformaat. Wat moet je doen?

  1. Ontslag op staande voet 'vieze' kok onterecht
  2. Tarieven NVWA max 1,7 procent omhoog in 2021
  3. Inspectieresultaten horecazaken elke maandag gepubliceerd
  4. Resultaten inspecties horecazaken wekelijks gepubliceerd
  5. ProFri: 'Zorgen over openbaarmaking inspectieresultaten'
  6. NVWA maakt inspectieresultaten horeca per 1 september openbaar
  7. Inspectieresultaten van alle horeca per 1 september openbaar
  8. NVWA: 'Voorlopig geen handhaving verbod rookruimtes'
  9. Meer horecazaken onder verscherpt toezicht NVWA
  10. Meer horecazaken onder verscherpt toezicht NVWA
  11. Voedingscentrum start campagne tegen goudbruine friet
  12. NVWA begint met controles op acrylamide in friet
  13. Column Martijn Veen: Bijzonder Onaangename Aasgieren
  14. NVWA vindt verboden sulfiet in gehakt
  15. Blog: acrylamide en de gevolgen voor mijn friet
  1. KHN publiceert handleiding om acrylamide te beperken
  2. Nieuwe regels om acrylamide in onder meer friet te verlagen
  3. Muizenplaag in Markthal Rotterdam
  4. NVWA controleert Markthal Rotterdam: 36 overtredingen - veel plaagdieren
  5. Hygiëne op orde? 'Objectief oordeel toch erg zinvol'
  6. De schandpaal van de NVWA
  7. NVWA maakt uiteindelijk alle resultaten inspecties horeca openbaar
  8. NVWA: Check ook codes op eieren in horeca
  9. Eierrestaurant Ommelegg in Amsterdam zit nog elke dag vol
  10. Onderzoek naar etenswaren met 'foute eieren'
  11. Indonesisch restaurant Garoeda Den Haag mag weer open
  12. Cafetaria's vaakst beboet om tabaksverkoop aan jeugd
  13. NVWA: ook inspecties bij huiskamer-restaurants
  14. NVWA: 20 procent meer boetes door striktere handhaving
  15. 'Brandinspecties horeca openbaar maken'