Drie Nederlandse ijsbereiders gaan op voor Europese finale Gelato Festival World Masters

Drie Nederlandse ijsbereiders gaan op voor Europese finale Gelato Festival World Masters

Gelato Festival World Masters zoekt voor de periode 2022-2025 wereldwijd naar 's werelds beste ijs. De Nederlandse stop was in Breda, waar 22 ambachtelijke ijsbereiders deelnamen aan de zoetste wedstrijd van het jaar, georganiseerd op het hoofdkantoor van Carpigiani Benelux.

Van Swoll IJs kiest voor roestvrijstalen lepels: 'Dit is de toekomst'

Van Swoll IJs kiest voor roestvrijstalen lepels: 'Dit is de toekomst'

Wie deze zomer een ijsje komt eten bij Van Swoll IJs in Apeldoorn, krijgt daarbij een roestvrijstalen lepel geserveerd. 'Vooral omdat het de smaak van ons ijs ten goede komt', aldus eigenaar Klaas Brasjen. 'Dat het daarnaast ook duurzaam is en dat onze gasten erg enthousiast reageren, bevestigt alleen maar dat we de juist keuze hebben gemaakt en dat dit de toekomst is.'

IJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021

IJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021

IJssalon IJsie Prima in Callantsoog is de winnaar van de titel IJssalon van het Jaar 2020/2021. Presentatrice Mascha de Rooij maakte dit vanmiddag tijdens een livestream bekend. De vijf finalisten verzamelden zich voor de bekendmaking in de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem. 

Foto: Koos Groenewold

IJscentrum Vlaardingen start in april met eendaagse trainingen

Goed en slecht nieuws van het IJscentrum in Vlaardingen. In april starten eendaagse trainingen die gaan over één specifiek onderwerp en wordt begonnen met de cursus IJsbereider. Voor die tijd zijn er geen activiteiten, omdat de deuren tot en met 31 maart gesloten blijven.

IJs-vakwedstrijden 2021 deels afgelast; hoop op Gouden IJsspatel blijft

IJs-vakwedstrijden 2021 deels afgelast; hoop op Gouden IJsspatel blijft

De wedstrijd om De Gouden IJscreatie vindt in 2021 geen doorgang. Tot dat besluit komt de wedstrijdcommissie van organisator Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. 'We hopen dat dit coronaspook snel wegvliegt zodat we nog wel een plan van aanpak kunnen maken voor de Gouden IJsspatel.'

Teun Loonen, voorzitter Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, bij de IJssalon van Breda.

Teun Loonen, IJscentrum: 'Cafetaria's kunnen meer doen met ambachtelijk ijs'

Ook ijsverkopers worden geraakt door de coronacrisis. Ondanks de zorgen ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ook positieve ontwikkelingen. 'Ambachtelijk ijs wordt steeds populairder', zegt voorzitter Teun Leunen, die naast ijssalons ook cafetaria's aanspoort om meer lid te worden en meer te doen met ambachtelijk ijs.