Alwin Leenhuis van restaurant De Tuinkamer
Flore

Flore is vijfde beste groenterestaurant ter wereld; 15 zaken in top 100 van We're Smart

Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.

Flore

Flore** sluit tijdelijk deuren, opent pop-up en heropent na transformatie

Flore, bekroond met twee Michelin-sterren, een Groene Ster en een top 10-positie in de wereldwijde We're Smart Green Guide, staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk.

New Chefs on the Block
Dani Hoefnagels, Josephien Blom en Demian Parasmo vlnr, foto: Cobus Boele)
Restaurant

Dit zijn de kersverse New Chefs on the Block: talenten met persoonlijkheid

In Utrecht zijn drie jonge chefs uitgeroepen tot de kersverse New Chefs On The Block. Josephien Blom (Héron, Utrecht), Dani Hoefnagels (Demain, Cadzand) en Demian Parasmo (Konijnenvoer, Arnhem) zijn daarvoor geportretteerd door Foodreporter en Gault&Millau.

Jet Loos na winst in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition
Bocuse d'Or

Finalisten Bocuse d'Or bekend: voor het eerst een vrouw present bij eindstrijd

De Nederlandse finale van Bocuse d'Or vindt op maandag 23 september plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een strikte selectieronde geplaatst voor de finale. Wat de chefs kenmerkt is hun rijke wedstrijdervaring die zij willen aanwenden om de felbegeerde plek te bemachtigen in de Europese finale van Bocuse d'Or in 2026.

Roos Stevens.
Flore

Nieuwe maître voor restaurant Flore**

Sinds 1 februari is het team van restaurant Flore(**) versterkt met Roos Stevens in haar nieuwe rol als Maître D. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van het service team.

Awards en Onderscheidingen

De Nieuwe Winkel in Nijmegen blijft beste groenterestaurant ter wereld

We're Smart reikte op 24 oktober zijn jaarlijkse awards uit. Er waren prijzen voor het beste groenterestaurant van de wereld. De prijsuitreiking ging door in het Vaudeville Theater in Brussel.

  1. Sommelier Wouter Denessen verlaat Flore**
  2. Opmars groente zet door: ook in desserts
  3. Antonello Nicastri van Nazka naar Flore**
  4. Bas van Kranen, Restaurant Flore**: 'Er móét iets veranderen in het gedrag van chefs'
  5. Sommelier Naduah Bronsveld verruilt Flore** voor Kaagman & Kortekaas
  6. Lastage* en Café de Klepel nemen terras van De L'Europe in de zomer over
  7. Twee Michelinsterren voor Flore: 'Het dak gaat eraf'
  8. Michelin onthult weer drie nieuwe restaurants voor 2022
  9. Chef Koen van den Hurk weg bij Flore (Bord'eau)
  10. Biologische wijnen inmiddels vaste waarde op de wijnkaart
  11. Van Bord'Eau* naar Flore: een keuken zonder boter, kaas en room
  12. 23 Nederlandse chefs in Europese ranglijsten OAD 2020
  13. De L'Europe opent delicatessenzaak van Bord'Eau en kerstwinkel
  14. Bord'eau op drie Beste Groenterestaurants ter wereld
  15. Team Lauswolt wint twee keer in Assen
  1. Wouter Denessen naar Restaurant Bord'Eau
  2. Bas van Kranen (Bord'Eau*): smaakprofielen in plaats van gangen
  3. Hotel De L'Europe: redesign voor kamers en restaurants
  4. Team Bord'Eau wint NK Leerling-Leermeester (Bronzen Koksmes) 2019
  5. Bas van Kranen: decadente hotdogs en bijzondere cocktails
  6. Foto's: Next Generation diner bij De Treeswijkhoeve
  7. Receptvideo's: Sterrenchefs en hun lentegerechten
  8. Restaurant zonder tafels '212' van Richard van Oostenbruge en Thomas Groot van start
  9. Vincent van Riet wordt maître bij Bord'Eau Amsterdam
  10. Bord'eau behoudt positie 31 in Lekker 2018
  11. Bas van Kranen nieuwe chef Bord'eau in Hotel de l'Europe
  12. Vanaf november reserveren bij restaurant Richard van Oostenbrugge**en Thomas Groot
  13. Richard van Oostenbrugge** verlaat Bord'Eau voor eigen restaurant met souschef
  14. De tien kandidaten voor de Bocuse d'Or Nederland 2017
  15. Librije, Bord'eau en De Leest in Europese restaurant top 200