Executive chef Bas van Kranen van Flore: ‘Vorig jaar verzorgde mijn team de hele zomerperiode het terras. Dat was toen in de aanloop naar de opening van het nieuwe Flore een hele leuke test, maar nu met mijn team vol in Flore gaat dat er niet meer naast. Het is daarom super leuk, ook voor ons, dat twee Amsterdamse restaurant klassiekers als Café De Klepel en Lastage* - allebei zaken zonder terras - gaan overnemen. 'Ons terras zou deze zomer anders niet gebruikt worden. Zo helpen we elkaar. ’
Café de Klepel neemt vanaf 1 juni elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag het terras van De L’Europe over. ‘En dan doen we zaterdag ook lunch en op zondag een matinéservice van rond het middaguur tot begin van de avond’ vertelt chef-kok Robbert-Hein van Oppenraaij van Café de Klepel. ‘Daarnaast blijft Cafe De Klepel in de Prinsenstraat gewoon open. Op het tijdelijke De Klepel-terras zullen we een deel van onze wijnkaart schenken, helaas kunnen niet alle wijnen mee.’
Lastage met hele team naar pop-up terras
Restaurant Lastage* gaat het iets anders invullen vertelt Rogier van Dam, eigenaar en chef-kok van het restaurant. ‘Wij verplaatsen de hele maand juli ons restaurant, inclusief al ons personeel naar De L’Europe. Daar hebben we het mooiste terras van Amsterdam en zullen we een nieuwe versie van bistro temporaire Chez Roger doen. Met een klassieke Franse bistro gerechten als escargots, eigen gemaakte worstjes en patés maar dan wel met een ‘Lastage-twist.’
Reserveringen voor de pop-up’s op het terras van Hotel De L’Europe lopen via de website van de restaurants of de website van Hotel De L’Europe.