Lastage* en Café de Klepel nemen terras van De L'Europe in de zomer over

Lastage* en Café de Klepel nemen terras van De L'Europe in de zomer over

Chef-kok Túbo Logier heeft tijdelijk het terras van De L'Europe, waar tweesterrenrestaurant Flore in huist, overgenomen. In juni en juli zullen respectievelijk Café De Klepel en Restaurant Lastage* een pop-up lunch- en dinerservice op het terras verzorgen.

Executive chef Bas van Kranen van Flore: ‘Vorig jaar verzorgde mijn team de hele zomerperiode het terras. Dat was toen in de aanloop naar de opening van het nieuwe Flore een hele leuke test, maar nu met mijn team vol in Flore gaat dat er niet meer naast. Het is daarom super leuk, ook voor ons, dat twee Amsterdamse restaurant klassiekers als Café De Klepel en Lastage* - allebei zaken zonder terras - gaan overnemen. 'Ons terras zou deze zomer anders niet gebruikt worden. Zo helpen we elkaar. ’

Café de Klepel neemt vanaf 1 juni elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag het terras van De L’Europe over. ‘En dan doen we zaterdag ook lunch en op zondag een matinéservice van rond het middaguur tot begin van de avond’ vertelt chef-kok Robbert-Hein van Oppenraaij van Café de Klepel. ‘Daarnaast blijft Cafe De Klepel in de Prinsenstraat gewoon open. Op het tijdelijke De Klepel-terras zullen we een deel van onze wijnkaart schenken, helaas kunnen niet alle wijnen mee.’

Lastage met hele team naar pop-up terras

Restaurant Lastage* gaat het iets anders invullen vertelt Rogier van Dam, eigenaar en chef-kok van het restaurant. ‘Wij verplaatsen de hele maand juli ons restaurant, inclusief al ons personeel naar De L’Europe. Daar hebben we het mooiste terras van Amsterdam en zullen we een nieuwe versie van bistro temporaire Chez Roger doen. Met een klassieke Franse bistro gerechten als escargots, eigen gemaakte worstjes en patés maar dan wel met een ‘Lastage-twist.’

Rogier van Dam (Lastage*) links, Túbo Logier (ex 4850) voor en Robbert-Hein van Oppenraaij (Café de Klepel) achter
Rogier van Dam (Lastage*) links, Túbo Logier (ex 4850) voor en Robbert-Hein van Oppenraaij (Café de Klepel) achter

Reserveringen voor de pop-up’s op het terras van Hotel De L’Europe lopen via de website van de restaurants of de website van Hotel De L’Europe.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.