grow Recruitment
3 tot 5 procent besparen op je energierekening
Een duidelijk inzicht in energie- en gasverbruik leidt in de praktijk vaak tot een besparing van 3 tot 5 procent.
Een duidelijk inzicht in energie- en gasverbruik leidt in de praktijk vaak tot een besparing van 3 tot 5 procent.
Energie besparen blijft voortdurend actueel. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing op een rij.
Horecabedrijven in Deventer krijgen een energiescan van de gemeente. Zo wordt duidelijk op welke manieren deze ondernemingen hun energieverbruik kunnen verminderen. Het initiatief komt voort uit de motie 'Duurzame terrassen'.
Peter Vos en Roy van Veghel exploiteren Eetpaleis 't Vosje in Rosmalen vijftien jaar op een tijdelijke locatie. Sinds januari hebben ze hun eigen plek in het gloednieuwe winkelcentrum Groote Wielen. Ze ondernemen energieneutraal en gasloos, al gaat dat laatste nog niet zonder slag of stoot. Omdat er geen plek is op het stroomnet, hebben ze een externe accu nodig. De kosten: zo'n 200.000,- euro.
Het stroomnet in Nederland is overvol en daar kun je als startende of uitbreidende horecaondernemer grote gevolgen van ondervinden. 'Als je een pand wil huren of kopen, moet je hier goed op letten', waarschuwt Henk Sluiter, directeur van Adhoc horecamakelaars.
In Groningen worden horecaondernemers uitgedaagd hun bedrijf versneld te verduurzamen. Als beloning krijgen ze daarvoor een keurmerk: het Groen Genieten-label.