Chef-kok

Van sterrenrestaurants naar coffeeshop: Chef Pim maakte de overstap

Van werken in sterrenkeukens naar een keuken in een oer-Hollandse coffeeshop.

Yorick de Groot en Michelle Leone in hun zaak Éclusier
horecabedrijf-starten

Medewerkers Bokkedoorns openen fine dining-zaak Éclusier in Bloemendaal

Yorick de Groot en Michelle Leone openden, na een succesvolle crowdfunding campagne, eind juni hun eerste eigen zaak in het oude N.A.P. aan het Kerkplein in Bloemendaal. Restaurant Éclusier opende 19 juni en is een finedining-restaurant met een klassiek Franse keuken met eigentijdse invloeden.

Barry Kleijne en Tim Dorissen.
Ondernemen

Barry Kleijne en Tim Dorissen nieuwe maîtres De Bokkedoorns**

Tim Dorissen gaat bij restaurant De Bokkedoorns de rol van maître op zich nemen en Barry Kleijne wordt maître-sommelier. Dorissen is al 12 jaar werkzaam in het restaurant en heeft alle kneepjes van het vak nog geleerd van Peter Bruins en later Niels van Overmeire. Met de carrièreswitch van Niels , die de horeca heeft verlaten om een opleiding voor makelaar te gaan volgen, is het tijd voor Tim een stap naar voren te zetten.

Nova College Bokkedoorns Award 2024
Kookwedstrijd

Mees Heesemans en Joorden Coppens winnen Bokkedoorns Award 2024

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met als hoofdprijs de Bokkedoorns Award.

Niels van Overmeire
Horeca

Niels van Overmeire stopt als maitre-sommelier van De Bokkedoorns**

Per 1 juni stopt Niels van Overmeire als maître sommelier van De Bokkedoorns** in Overveen en verlaat de horeca om een opleiding voor makelaar te gaan volgen.

Horeca

Eigenaar tweesterrenrestaurant begint tropisch avontuur Ocean Oasis Beach Club

Pascal Beeren van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen en David Landman, horecaondernemer in de Haagse binnenstad, nemen Ocean Oasis Beach Club op Bonaire over.

  1. Frederique Franssen en Scott van der Himst winnen Bokkedoorns Award
  2. Nieuwe maître van De Bokkedoorns** heeft grote schoenen om te vullen
  3. Gastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns met pensioen
  4. Merlet: hotelgasten, take away en kerstboxen
  5. Michelin-award uitmuntend gastheerschap voor Peter Bruins van de Bokkedoorns
  6. Sneak preview nieuw interieur De Bokkedoorns
  7. De Bokkedoorns** komt keuken van De Kop van Oost versterken
  8. Haarlem eerste Gastronomische Hoofdstad van Nederland in 2019
  9. Peter Bruins veertig jaar bij De Bokkedoorns
  10. Nieuwe Garde: alle namen van de chefs bekend
  11. Tweede serie Nieuwe Garde met jonge chefs
  12. Bokkedoorns** print eigen oplosbare keukenstickers
  13. Team Merlet* wint Slag op de Schelde 2018
  14. Bokkedoorns Award voor Wessel te Boekhorst en Melissa Buchsscher
  15. Merlet, Bokkedoorns, Librije en drie anderen in Slag op de Schelde 2018
  1. Alliance Gastronomique komt met vervolg op Next Generation diner
  2. Next Generation diner Alliance: sous-chefs nemen keuken over
  3. Menno Post vertrekt bij De Bokkedoorns
  4. Next generation diner bij De Bokkedoorns**
  5. Menno Post**: 'Koken met minder zout maakt je als kok heel creatief'
  6. Receptvideo's: chef-koks en hun zomergerechten
  7. Winnaars Bokkedoorns Award: Joeri Weidman en Fabienne Bakker
  8. De Bokkedoorns, La Rive en De Lindenhof in top 200 beste klassieke restaurants
  9. Alliance Gastronomique 50 jaar: de jubileumacties op een rij
  10. Foto's: Alliance Gastronomique: aftrap jubileumjaar
  11. Pascal Beeren - zonder stropdas - aan roer De Bokkedoorns**
  12. Menno Post**: 'Meer bravoure voor De Bokkedoorns'
  13. Menno Post officieel Meesterkok én ondernemer
  14. Horecava 2017: chefs geven tips over wedstrijd-koken
  15. Leerlingen Nova College winnen Bokkendoorns Awards 2016