Pascal Beeren en David Landman kennen elkaar van de Hogere Hotelschool in Den Haag. Beiden hebben een echt horecahart. Als vrienden en kamergenoten spraken ze af ooit samen iets te gaan beginnen. Nu voegen ze daad bij het woord. Op 1 oktober namen ze Ocean Oasis Beach Club op Bonaire over. Een droom die is uitgekomen.
Sterrenchefs in het buitenland
Pascal Beeren is niet de enige in de Michelinwereld die een droom verwezenlijkt met een tweede zaak in het buitenland. Edwin Vinke van De Kromme Watergang ging hem voor op Ibiza en Jonnie en Thérèse boer van De Librije zijn de trotse eigenaren van twee zaken op Bonaire en één op Curaçao. Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212 openden 020 op Curaçao. met hun tweede restaurant 020 in Willemstad op Curaçao. Maar de twee trokken zich terug als ondernemer toen afspraken niet werden nagekomen.
Sporen verdiend
Pascal Beeren als David Landman hebben het volste vertrouwen in het slagen van Ocean Oasis Beach Club. Beiden hebben hun sporen inmiddels wel verdiend in de Nederlandse Horeca. Pascal, als eigenaar van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns
en David als horecaondernemer in de Haagse binnenstad.
Beeren is even duidelijk als eerlijk in het waarom van deze bijzondere stap: ‘De afgelopen twee jaar hebben erg veel
energie gekost en we waren toe aan iets nieuws, een positieve energie. Het is een grote stap en die durf ik alleen te zetten met David. Toen deze kans voorbij kwam zijn we samen naar Bonaire gegaan en zagen het meteen voor ons.'
Dagelijkse leiding op Bonaire
Hij vervolgt: 'Op het moment dat David aangaf de dagelijkse leiding op Bonaire op zich te willen nemen viel alles op z’n plek. We hebben altijd die droom voor ogen gehad en hebben nu ook de ervaring, de slagkracht en het vertrouwen om die droom op een realistische manier uit te laten komen. Nu is de tijd.’
Voortbouwen op solide basis
Het duo hoeft niet een geheel nieuw concept te ontwikkelen. Met de overname van de drie jaar jonge club Ocean Oasis maken ze een vliegende start en zijn geenszins van plan alles om te gooien.
David Landman: ‘Ocean Oasis ligt op één van de mooiste stukjes van Bonaire, Punt Vierkant, het ontwikkelt zich daar enorm. Het heeft alles in zich om een nieuwe hotspot te worden als luxe vakantiebestemming zonder de toegankelijkheid te verliezen.'
Haagse gezelligheid
Ik neem de Haagse gezelligheid mee en wij injecteren dat met de kwaliteiten van de keuken en het gastheerschap van sterrenniveau. We werken zoveel mogelijk met lokale
mensen en producten, al voorzie ik wel dat we een erg gewilde bestemming gaan worden voor stagiaires.'
Daaraan voegt hij toe: 'De basis staat als een huis en onze handen jeuken om deze parel aan zee tot volle wasdom te laten komen. Wij werden in ieder geval meteen verliefd op wat er al stond.’
Paradijs op aarde
De beach club heet niet voor niets Ocean Oasis. Het duo zegt hierover: 'De ruim 9.000 m2 ligt pal aan de Azuurblauwe oceaan, straalt rust en ruimte uit en biedt toch plaats aan honderden gasten, verdeeld over het restaurant, loungestoelen, strandbedden en tweepersoons cabanas voor wat extra privacy. Van vroeg in de ochtend tot na middernacht staat het personeel voor je klaar om het vakantiegevoel compleet te maken, waarbij op
vrijdagavond het feest compleet wordt gemaakt voor de jongere gasten. Bonaire wordt een steeds exclusiever eiland en de ontwikkeling van Ocean Oasis is daar een perfecte
weerspiegeling van. Het is een stukje paradijs op aarde. '
Beeren en Landman zijn met de overname klaar voor het hoogseizoen op Bonaire dat van oktober tot en met maart loopt. 'Het belooft een warme winter te worden.'