De winnaars ontvingen van de Bokkedoorns Award een trofee. Maar ook een oorkonde, een tweedaagse stage en een diner voor twee in het tweesterrenrestaurant.
Pascal Beeren en Menno Post in jury
De jury voor de koksopleiding bestond uit Pascal Beeren en Menno Post (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College) en John Oomkes (Haarlems Dagblad). 'De smaken van zijn gerecht komen mooi bij elkaar', aldus de jury over winnaar Joeri Weidman van leerbedrijf restaurant De Jonge Halewijn. 'De bereidingstechniek en gaarheid zijn ook zeer goed. Mooi gedresseerd en een goed gerecht dat de opdracht in smaak en uitvoering helemaal onderstreept.'
Gastvrouw Fabienne Bakker van leerbedrijf To Amuse werd beoordeeld door Ron Wiegel (Nova College), Peter Bruins (De Bokkedoorns) en Latif Elmessoussi (Bourgondisch Lifestyle). 'Ze werkte snel en netjes', aldus de jury. 'Haar tafelbereidingen zijn zeer gastgericht uitgevoerd. Haar caesar salade was mooi op smaak, rond en vol. De Irish coffee was tijdens deze tafelbereiding een plaatje om te zien. Kort en goed: een gastvrouw met talent.'
Initiatief wedstrijd
De jury van de koksopleiding moest beoordelen welke kok het beste een piepkuiken en gepocheerd ei had bereid. 'Je merkt dat de studenten steeds beter presteren', aldus John Beeren. Hij nam het initiatief voor de wedstrijd in 2011 toen De Bokkedoorns 50 jaar bestond. Horecadocenten Ron Wiegel en Bart Zandvliet van het Nova College beamen dit: 'De interesse voor eten, vooral gezond eten en uit eten gaan is bij jongeren enorm gegroeid de afgelopen jaren. Dat merken wij aan het toenemend aantal aanmeldingen.'
Motivatie
Voor Pascal Beeren en meesterkok Menno Post van De Bokkedoorns, die samen recent de leiding van John Beeren overnamen, is de jaarlijkse wedstrijd bedoeld om de studenten te motiveren voor het vak. 'We willen laten zien hoe mooi het is om met elkaar, de witte én de zwarte brigade, een goed product neer te zetten. Dat vereist kennis van zaken, initiatief en zelfvertrouwen. Met deze award bieden we de studenten de helpende hand.'