Fotografie: Isabella Drenthen
Bier

Acht praktische tips voor een gastronomische bierpairing

Op de eerste editie van Craft Culinair zijn tips gedeeld voor het schenken van bier in restaurants.

Craftbeer

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober het eerste bierpairing evenement voor professionals: CRAFT Culinair.

Café

Doorstart voor failliete Utrechtse brouwerij De Leckere

Een groep liefhebbers en oud-medewerkers blaast de Utrechtse craft bier brouwer De Leckere, die eerder dit jaar failliet ging, nieuw leven in. De groep heeft de merkrechten en een kleine voorraad bier die er nog was overgenomen en start weer met brouwen, (online) verkoop en het bevoorraden van horeca.

Peter Rouwen
Peter Rouwen

Peter Rouwen over moeilijke tijden: 'Er is werk aan de winkel voor kleine brouwers'

De laatste tijd wordt mij opvallend veel gevraagd hoe het met mij en met de brouwerij in het bijzonder gaat. Geen gekke vraag, want ik weet waar men op doelt, namelijk op de vele berichten over collega's die failliet gaan. Het is inderdaad zo dat wij ook uit een gitzwarte periode komen. En anders dat men zou denken, moeten wij net als alle anderen onze eigen broek omhoog houden.

Peter Rouwen
Horeca

Peter Rouwen over boter in bier: 'Noodzakelijk voor doordrinkbaarheid?'

Botersmaak in bier wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Maar dit zogenaamde dyacetyl is in sommige gevallen een gecultiveerde brouwfout, zo vertelt Peter Rouwen.

Peter Rouwen
Horeca

Peter Rouwen over de Klok van Craft: gast keert altijd terug naar vertrouwde bierstijl

Ja, liefhebbers willen heus wel een Vanilla Pastry Raspberry Sour Stout drinken. Maar uiteindelijk keert hij of zij altijd terug naar z'n klassiekers, vertelt Peter Rouwen in zijn nieuwe column.

  1. Wéér horecazaak aan Amsterdams Stadionplein failliet
  2. Stand van het Bier, 5 jaar later - Deel V: 'Overnames brouwerijen'
  3. Stand van het Bier, 5 jaar later - Deel IV: 'Populaire NEIPA en pils'
  4. Stand van het Bier, 5 jaar later - Deel III: 'Ondergistende opkomst'
  5. Stand van het Bier, 5 jaar later - Deel II: 'Alcoholvrij groeit door'
  6. Stand van het Bier, 5 jaar later - Deel I: 'Speel in op statiegeld blik'
  7. Lowlander start Botanical Bar & Restaurant
  8. De opmars van bier: trends, kennis en in de praktijk
  9. Craft Beer Street op Horecava 2023: greep uit de introducties
  10. Jubileumeditie Week van het Nederlandse Bier in mei 2023
  11. Jopen komt met eigen horecaconcept op tien locaties
  12. De Beren maakt in Utrecht plaats voor brewpub van Brothers in Law
  13. Koffiebrander en bierbrouwer slaan handen ineen met theebier
  14. Nieuwe horeca met restaurant, proeflokaal en brouwerij
  15. CRAFT in geweer tegen wetsvoorstel om herziening alcoholaccijnzen
  1. The Sadistic Wizard Brewery wint finale Cannibale Royale Homebrew Competition
  2. Bonheur horeca schenkt eigen universiteitsbier op campus in Tilburg
  3. Grolsch en Brouwerij Hoop lossen geschil op met gezamenlijk brouwsel
  4. Bart van Kleef treedt af bij CRAFT na overname Uiltje door Swinkels
  5. Two Chefs Brewing opent tweede Two Chefs FoodBar in pand Bar Alt
  6. Beer Geeks halen ruim 106.000 euro op voor strijd tegen ALS
  7. Bierbrouwer KraftBier laat afstudeerders campagne ontwikkelen
  8. Brouwerij Maallust Veenhuizen viert 10-jarig bestaan met jubileumbier
  9. Dutch Craft Beer Conference 2021 wordt online editie
  10. Brewpub van brouwerij Oproer in Utrecht verloren na brand
  11. Brouwers verlengen THT-datum: is bier ineens langer houdbaar?
  12. Bart van Kleef - Uiltje - nieuwe voorzitter branchevereniging Craft
  13. Belang van gekoelde bieropslag: 'Bewaar Bier Koud!'
  14. Café de 1e Aanleg wordt bierlabyrint en bierwinkel
  15. Craft&Draft van Peter van der Arend wordt bierwinkel Slockdown