De drie uitbaters die Het Oude Dykhuys tot nog toe heeft gehad: links André Geerlings, in het midden de huidige eigenaar Alfred van Dijk en rechts Koos Plasmeijer.
Restaurant

Waarom Het Oude Dykhuys al een halve eeuw bestaat en iedereen er zo lang werkt

In het pittoreske Lisserbroek, gelegen tussen de polders, bevindt zich restaurant Het Oude Dykhuys.

'Wist je dat een aparte dessertkaart zorgt dat gasten sneller kiezen voor een nagerecht?'Gesponsord
Gesponsord
dessert

Gesponsord Verleid gasten tot het nemen van een dessert

Een goede dessertkaart is onmisbaar. Een dessert is zoveel meer dan alleen de verzadiging van de zoete trek na de maaltijd. Het is de smaakvolle afronding van een fijn samenzijn, een ritueel dat een etentje helemaal afmaakt. Het is de final touch, de kers op de taart.

Thomas Val van restaurant Wils
Restaurant

Mycelium is een veelzijdig product: gaan we het ook terugzien in de Nederlandse horeca?

Mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, kan weleens een interessant product worden voor ondernemers en chefs. Het groeit als kool, is eiwit- en vezelrijk en calorie-arm. 'We moeten het wel vooral als een smaakdráger zien.'

Chef-kok

Van sterrenrestaurants naar coffeeshop: Chef Pim maakte de overstap

Van werken in sterrenkeukens naar een keuken in een oer-Hollandse coffeeshop.

Openingen

Jacob-Jan Boerma opent 'pretentieloze toptent' met Tijn Verstappen

In de zomer van 2025 opent voormalig driesterrenchef Jacob-Jan Boerma een nieuw restaurant in Amsterdam, samen met ondernemer Tijn Verstappen. De zaak opent op de Reguliersdwarsstraat, op de plek waar voorheen Lion Noir was gevestigd.

Restaurant

Gijs Kemmeren, Peter Bogema en Luca Carli benoemd tot New Chefs on the Block

Voorafgaand aan de uitreiking van de Gault&Millau-gids werden drie veelbelovende chefs uitgeroepen tot New Chefs on the Block. Het gaat om Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

  1. De Jonge Chef van het Jaar Gault&Millau staat in de keuken van Merlet
  2. Rotterdamse tweesterrenchef uitgeroepen tot Ambachtsman van het Jaar Gault&Millau
  3. Dit is de New Chef on the Block 2025 van Gault&Millau 2025
  4. Best Dutch Chef Abroad is voor duurzame chef-kok in Thailand
  5. Vooruitblik op gidslancering Gault&Millau: 'We zien enorm veel nieuwe aanwas'
  6. Sterrenrondrit maakt toekomstige chefs warm voor het vak
  7. Michelin voegt acht nieuwe restaurants toe: inspecteurs naar stad, wadden en zuiden
  8. GesponsordDe nieuwe Debic Cheesecake 'van taart tot in een glaasje'
  9. GesponsordDe onderscheidende kwaliteit van Irish Grass Fed Beef
  10. Nieuwe executive chef Kasteel Engelenburg
  11. 5000 euro voor dreigende leerling-kok die ontslag aanvocht
  12. Restaurant Fabuleux van chef Johan Busio, met vermelding bij Michelin, te koop gezet
  13. JRE-Nederland deelt jaarlijkse awards uit
  14. Beste groentechef van België kookt bij Bolenius** in Amsterdam
  15. Dertien Nederlandse chefs bij wereldtop, volgens The Best Chef Awards
  1. Hoe run je een restaurant in je eentje? 'Van de mise-en-place tot de afwas, al 25 jaar lang'
  2. Zilver en Sustainability Award voor Nederland op Global Chef Challenge
  3. Cas Pikaar zet sterrestaurant te koop: 'Wil laagdrempeliger worden'
  4. Bistro Two uit Roermond winnaar Gramona Amuse Wedstrijd
  5. Dit zijn de kersverse New Chefs on the Block: talenten met persoonlijkheid
  6. Groningse News Cafe serveert Beste nacho's van Nederland
  7. Lars Drost wordt de nieuwe chef bij Celest in Zalmhaventoren in Rotterdam
  8. GesponsordMeer dan smaak: Verstegen vernieuwt assortiment voor de professionele keuken
  9. Restaurant 1857* dolblij met eerste Michelinster: 'Vieren met veel champagne'
  10. Young Chef Award 2024 gaat naar Sofiane Bons
  11. Friese topchefs halen mooi bedrag op met 'Frysk Benefiet Diner' voor Braziliaanse straatkinderen
  12. FG Food Labs* is nu Franky's Grill, Michelin haalt restaurant uit de selectie
  13. Eveline Wu verkoopt vijf zaken en gaat weer zelf koken in nieuw restaurant
  14. Amsterdam schrapt culinair evenement van sterchef Jonathan Zandbergen
  15. Chef Michael van der Kroft aan de slag voor cateraar UMA Concepts