Frans Knaapen (bron: De Swaen/familie Knaapen)

Horecaondernemer Frans Knaapen (De Swaen en De Lindehof) overleden

Horeca-ondernemer Frans Knaapen is op 65-jarige leeftijd overleden. In 1995 opende hij toprestaurant De Lindehof in Nuenen, waarna hij als eigenaar en gastheer een nieuw en succesvol avontuur aanging De Swaen in Oisterwijk.

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst 2024

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst 2024

De witte brigade van de Cas Spijkers Academie Twente is winnaar van Talent van de Toekomst 2024. De tiende editie van deze vakwedstrijd telde in totaal 70 jonge koks en gastheren- en vrouwen.

Piet Rutten en Cas Spijkers van De Swaen.

Bon Chef! een ode aan Cas Spijkers

Chef Cas Spijkers is al bijna 10 jaar niet meer onder ons; hij overleed op 29 oktober 2011. Reinold Vugs, een schrijver die als scholier werkte als afwasser bij De Swaen van Cas Spijkers, heeft nu - 10 jaar na de dood van deze grote chef - een boek over hem geschreven: Bon Chef!

Chef Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen start videoplatform voor koks

Chef Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl lanceert een nieuw online videoplatform voor koks, CHEFFD. Hij wil hiermee (jonge) professionals inspireren en motiveren. Nationale en internationale sterrenchefs delen hun signature gerechten, profielen en deelrecepten.

Jarno Eggen en Gertjan Tempert

Gertjan Tempert Student van het Jaar Cas Spijkers Academie

Gertjan Tempert is door de Cas Spijkers Academie verkozen tot Student van het Jaar. Dit laat zijn trotse werkgever Jarno Eggen van Restaurant De Groene Lantaarn weten. Tempert heeft zijn diploma behaald, is verkozen tot Student van het Jaar en mag zich ook nog een Gezel Meesterkok noemen.

Jonnie Boer van De Librije

Jonnie Boer neemt stokje over van Cees Helder als boegbeeld Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. De driesterrenchef gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen.