Het interieur van Fabuleux in Den Bosch

Restaurant Fabuleux van chef Johan Busio, met vermelding bij Michelin, te koop gezet

Restaurant Fabuleux in Den Bosch, van chefkok Johan Busio, staat sinds deze maand officieel te koop.

Eveline Wu (foto: Koos Groenewold)

Eveline Wu verkoopt vijf zaken en gaat weer zelf koken in nieuw restaurant

Eveline Wu heeft vijf van haar Mood-zaken verkocht en gaat zelf weer koken in een nieuw restaurant in Eindhoven. De topondernemer heeft de keuken gemist. 'Ik werk aan een concept dat nog niet bestaat in Nederland.'

Anjo en Hans de Bont van De Moerbei hebben de zaak overgedragen aan Michael Corpel (r) en Frank de Haas

Restaurant De Moerbei* gaat nu toch echt verder zonder Hans en Anjo

Anjo en Hans de Bont hebben na 28 jaar restaurant De Moerbei* in Warmond overgedragen aan de nieuwe eigenaren: chefkok Michael Corpel en gastheer en vinoloog Frank de Haas. Zij starten eind deze week aan hun nieuwe avontuur.

Pachten in de horeca: hoe zit het precies?

Pachten in de horeca: hoe zit het precies?

In de horeca komt het wel eens voor dat een horecabedrijf in zijn geheel wordt gehuurd of verhuurd. Deze huur van de onderneming moet dan onderscheiden worden van de huur van de bedrijfsruimte. De huur van die horecabedrijfsruimte is wettelijk geregeld en beschermd.

Dennis Willems van Morille

Dennis Willems zwaait af bij restaurant Morille*; opvolger staat klaar

Dennis en Maaike Willems, oprichters van restaurant Morille in Koudekerke, nemen afscheid van hun zaak om een nieuw avontuur in het buitenland te starten. Opvolger is Floris Vriens, die eerder dit jaar al compagnon werd in het Zeeuwse etablissement.

V.l.n.r.: de nieuwe SVH Meestergastvrouw Cindy Borger en SVH Meesterkok Jarno Eggen met het team van De Groene Lantaarn en o.a. SVH Wijnmeester Anjo de Bont, Hanneke Westland en SVH Meestergastheer/Wijnmeester Johan Kragtwijk.

Jarno Eggen en team van De Groene Lantaarn** openen nieuwe zaak

Mooie ontwikkelingen voor Jarno Eggen, Cindy Borger en het team van De Groene Lantaarn**. Rob Heeling en Joris Smit, al jaren betrokken bij het tweesterrenrestaurant, krijgen de dagelijkse leiding over restaurant Poortman in Veeningen. 'Het wordt een toegankelijke zaak, met de kwaliteit die mensen van De Groene Lantaarn gewend zijn', vertelt hij aan Misset Horeca.