Gault&Millau

Joris Bijdendijk is de Gault&Millau Chef van het Jaar 2025

Joris Bijdendijk, chef van Rijks*, restaurant Wils * en Wils Bakery Café in Amsterdam, is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025.

foto Nadia ten Wolde
Duurzaamheid

Joris Bijdendijk over gevolg van duurzaamheid in Rijks*: 'Dat zag ik niet aankomen'

Joris Bijdendijk heeft hele duidelijke ideeën hoe restaurants duurzamer kunnen worden, zo vertelde hij tijdens het Future Menus Chefs Connect, een event van Unilever op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery:  'De plofkip heeft minder impact, maar is dat wat je wil?'

Joris Bijdendijk
Ondernemen

Joris Bijdendijk over relevant blijven als restaurant: 'Je móet continu bijschaven'

Aanpassingsvermogen in de horeca is misschien wel belangrijker dan ooit, vertelde Joris Bijdendijk tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van New Chefs on the Block in Utrecht. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery deelde zakelijke inzichten met een groep van zo'n tweehonderd jonge professionals.

Foto-credits: Chantal Arnts
Binnenkijken bij

Binnenkijken bij het nieuwe Rijks*

De deuren van restaurant Rijks* zijn na een grote verbouwing weer geopend. 'De afgelopen maanden is er door het hele team waanzinnig hard gewerkt en we zijn klaar om onze gasten weer te verwelkomen aan het Museumplein', aldus executive chef Joris Bijdendijk.

Rijks Restaurant

Restaurant Rijks* opent pop-up op Amsterdamse Zuidas

Vanaf eind augustus tot half oktober werken executive chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe Rijks. Dit restaurant gaat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum open, na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart.

Rijks Restaurant

Friso van Amerongen nieuwe chef-kok jubilerend Rijks*

Friso van Amerongen gaat per augustus 2023 aan de slag als chef-kok bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum dat volgend jaar 10 jaar bestaat.

  1. Isabelle Chow nieuwe sommelier bij Rijks*
  2. 23 Nederlandse chefs in Europese ranglijsten OAD 2020
  3. Rijksdaalder: Dennis Huwaë en Joris Bijdendijk slaan handen ineen
  4. Hotels en restaurants werken samen tijdens gedeeltelijke lockdown
  5. Joris Bijdendijk serveert sterdiner in verwarmde gondels reuzenrad
  6. Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant
  7. Zoku en Joris Bijdendijk openen 25 loft restaurants
  8. Rijks zet reeks gastchef evenementen door met creatieve online diners
  9. Formitable: gemiddeld bedrag afhaal luxere restaurants 57 euro
  10. Rijks limiteert aantal bestellingen voor maaltijdbezorging: 'Hier waren we niet op voorbereid'
  11. Rijks werkt als eerste restaurant met Nederlandse truffel
  12. Joris Bijdendijk kookt groentemenu met topchef Manoella Buffara in Rijks
  13. Onno Kokmeijer, Nico Boreas en Joris Bijdendijk over puntenwinst in GaultMillau
  14. Joris Bijdendijk noemt het inleveren van Michelinster: 'krankzinnig'
  15. Ivan Beusink en Yascha Oosterberg van Rijks verkozen tot Souschef van het Jaar
  1. Beste chef ter wereld sluit serie Gastchefs af bij Rijks Amsterdam
  2. Lex Gasseling van restaurant Rijks naar Famous Flavours
  3. Joris Bijdendijk en Richard Ekkebus koken samen bij Rijks
  4. Joris Bijdendijk: Low Food Symposium 'vieren wat voor moois er in NL ontstaat'
  5. Nieuwe gastchef Joris Bijdendijk: Josean Alija van Nerua*
  6. Nederlandse chefs in Europese ranglijsten OAD 2018
  7. Joris Bijdendijk kookt met beste chef Latijns-Amerika in Rijks
  8. Sang-Hoon Degeimbre** gastchef bij restaurant Rijks*
  9. Nieuwe boek Joris Bijdendijk is een missie: 'Keuken voor de Lage Landen'
  10. Onthullingen uit de gids GaultMillau 2018: stijgers en nieuwkomers
  11. Joris Bijdendijk van Rijks geslaagd voor SVH Meesterkok
  12. Beste vrouwelijke chef Zuid-Amerika gastchef Joris Bijdendijk
  13. Werkdruk in de horeca: chef-koks werken het hardst
  14. Australische topchef Dan Hunter kookt met Joris Bijdendijk in Rijks
  15. Joris Bijdendijk van Rijks* kookt samen met topchefs in Finland