Trompenburg Tuinen & Arboretum
Joris Bijdendijk is de Gault&Millau Chef van het Jaar 2025
Joris Bijdendijk, chef van Rijks*, restaurant Wils * en Wils Bakery Café in Amsterdam, is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025.
Joris Bijdendijk, chef van Rijks*, restaurant Wils * en Wils Bakery Café in Amsterdam, is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025.
Joris Bijdendijk heeft hele duidelijke ideeën hoe restaurants duurzamer kunnen worden, zo vertelde hij tijdens het Future Menus Chefs Connect, een event van Unilever op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery: 'De plofkip heeft minder impact, maar is dat wat je wil?'
Aanpassingsvermogen in de horeca is misschien wel belangrijker dan ooit, vertelde Joris Bijdendijk tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van New Chefs on the Block in Utrecht. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery deelde zakelijke inzichten met een groep van zo'n tweehonderd jonge professionals.
De deuren van restaurant Rijks* zijn na een grote verbouwing weer geopend. 'De afgelopen maanden is er door het hele team waanzinnig hard gewerkt en we zijn klaar om onze gasten weer te verwelkomen aan het Museumplein', aldus executive chef Joris Bijdendijk.
Vanaf eind augustus tot half oktober werken executive chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe Rijks. Dit restaurant gaat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum open, na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart.
Friso van Amerongen gaat per augustus 2023 aan de slag als chef-kok bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum dat volgend jaar 10 jaar bestaat.