foto Nadia ten Wolde

Joris Bijdendijk over gevolg van duurzaamheid in Rijks*: 'Dat zag ik niet aankomen'

Joris Bijdendijk heeft hele duidelijke ideeën hoe restaurants duurzamer kunnen worden, zo vertelde hij tijdens het Future Menus Chefs Connect, een event van Unilever op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery:  'De plofkip heeft minder impact, maar is dat wat je wil?'

Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk over relevant blijven als restaurant: 'Je móet continu bijschaven'

Aanpassingsvermogen in de horeca is misschien wel belangrijker dan ooit, vertelde Joris Bijdendijk tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van New Chefs on the Block in Utrecht. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery deelde zakelijke inzichten met een groep van zo'n tweehonderd jonge professionals.

Foto-credits: Chantal Arnts

Binnenkijken bij het nieuwe Rijks*

De deuren van restaurant Rijks* zijn na een grote verbouwing weer geopend. 'De afgelopen maanden is er door het hele team waanzinnig hard gewerkt en we zijn klaar om onze gasten weer te verwelkomen aan het Museumplein', aldus executive chef Joris Bijdendijk.

Restaurant Rijks* opent pop-up op Amsterdamse Zuidas

Restaurant Rijks* opent pop-up op Amsterdamse Zuidas

Vanaf eind augustus tot half oktober werken executive chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe Rijks. Dit restaurant gaat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum open, na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart.

Friso van Amerongen nieuwe chef-kok jubilerend Rijks*

Friso van Amerongen nieuwe chef-kok jubilerend Rijks*

Friso van Amerongen gaat per augustus 2023 aan de slag als chef-kok bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum dat volgend jaar 10 jaar bestaat.

Isabelle Chow nieuwe sommelier bij Rijks*

Isabelle Chow nieuwe sommelier bij Rijks*

Isabelle Chow gaat per 1 mei aan de slag als hoofdsommelier bij Rijks in Amsterdam. Chow werd recent uitgeroepen door Proefschrift tot Wijn Spijs Specialist Van Het Jaar. De afgelopen vijf jaar werkte ze bij het Amsterdamse restaurant Akitsu.