De Deense Kamilla Seidler zal 6 tot en met 8 oktober samen koken met Joris Bijdendijk bij Restaurant Rijks in Amsterdam. Jaarlijks nodigt Bijdendijk internationale topchefs uit voor een meerdaagse collaboratie.
Nummer 14 van Latijns Amerika
Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haar geboortestad Kopenhagen, heeft veel ervaring opgedaan in restaurants als Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. In 2012 wordt ze door Noma's mede-oprichter Claus Meyer gevraagd als chef van restaurant Gustu in Bolivia. Gustu is nummer 14 op de Latin America’s 50 Best lijst.
Uitsluitend Boliviaans
Gustu streeft de ‘0 kilometer-filosofie’ na: het restaurant werkt uitsluitend met ingrediënten die in Bolivia zijn geplant, geteeld en verwerkt. Ook zetten Seidler en haar team zich in voor verbetering van de levensomstandigheden voor boeren en voor culinaire innovatie.
Kamilla Seidler & Joris Bijdendijk Menu
Chefs Seidler & Bijdendijk creëren samen een uitgebreid menu tijdens het evenement. Tijdens de lunch wordt en 6-gangen menu geserveerd voor €75 en tijdens het diner een 8-gangen menu voor €105.