Hotelschool The Hague
Yoran Jacobi start restaurant Veneur in Amsterdam
Yoran Jacobi, voormalig chef-kok van De Juwelier*, start dit voorjaar met twee partners zijn eigen Veneur in het centrum van Amsterdam.
Yoran Jacobi, voormalig chef-kok van De Juwelier*, start dit voorjaar met twee partners zijn eigen Veneur in het centrum van Amsterdam.
Het in september failliet verklaarde Auberge Jean & Marie start door met hulp van het team van 212 Amsterdam. Met Jan Grijspeere (Jean) maar zonder Marije Bremer (Marie) heropent de Auberge per 1 maart 2024 de deuren.
Niels Leijssenaar en Raymond Plat starten met Roderick Kunst en Willem Alberts, de mannen achter Escobar, Restaurant Troef aan de Schollenbrugstraat in Amsterdam.
Tweesterrenrestaurant 212 in Amsterdam heropent op 9 november 2022, nadat het in de nacht van 4 op 5 maart 2022 werd getroffen door een brand. 212 wordt qua setting heel anders: het gaat van 30 naar 16 couverts.
Tweesterrenrestaurant 212 dat in de nacht van 4 op 5 maart 2022 werd getroffen door een brand, gaat deze zomer niet meer open. Dat komt omdat toekomstige plannen voor het restaurant door de brand nu versneld gerealiseerd gaan worden. 'Alles gaat anders worden in 212', vertelt mede-eigenaar Richard van Oostenbrugge.
De titel 'Bistronoom van het Jaar 2022' van Gault&Millau is maandag 14 maart naar De Juwelier in Amsterdam gegaan. Het is het tweede restaurant van sterrenchefs Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge van 212. In het voorjaar van 2021 openden ze de bistro, waar Yoran Jacobi de dagelijkse leiding in de keuken heeft.