Van Oostenbrugge en Groot laten een team van in totaal achttien man, waarvan dertien koks, overvliegen naar het Caraïbisch gebied. Het gehele team is opgeleid in restaurant 212. ‘We hebben in de loop van de tijd heel veel goede mensen om ons heen verzameld. We kunnen niet iedereen in 212 houden, maar we willen wel heel graag samen verder groeien’, legt Van Oostenbrugge uit. ‘Zelf houden we onze focus op 212.’
Menukaart
Op de kaart van 020 komen vijf voor- en vijf hoofdgerechten en vijf verschillende desserts. Hieruit kan men a la carte een driegangenmenu in de prijscategorie van Bib Gourmandmenu kiezen. ‘Verder komen er nog wat specialiteiten op de kaart met grote stukken vlees en vis. De gerechten zijn er net als in 212 licht en fris, we gaan er ook werken met dezelfde sauzen.’
Risicospreiding
Van Oostenbrugge en Groot werden door de eigenaar van het landhuis benaderd om daar een restaurant te beginnen. ‘Aanvankelijk zeiden we nee, maar toen we de boel wat beter hadden uitgezocht bleek dit een kans die we niet aan ons voorbij wilden laten gaan. De locatie kan niet beter, het pand is fantastisch, de vergunningen waren redelijk snel rond en we hebben leveranciers gevonden die daar elke dag verse ingrediënten kunnen leveren. Want dat laatste is natuurlijk een uitdaging op een eiland.’ Waarom de keuze voor een zaak op Curaçao en niet een tweede zaak in Nederland? ‘We zien het ook als een soort risicospreiding. We hebben natuurlijk maar een heel klein zaakje in Nederland. We zitten bijna iedere dag vol met diner, ook de lunch draait top, maar ik besef ook dat er maar iets hoeft te gebeuren en het mis kan gaan. Met twee zaken op twee totaal verschillende locaties, ben je wat dat betreft een stuk stabieler.’
Interieur
Restaurant 020 krijgt veertig zitplaatsen in dezelfde setting als restaurant 212, de zitplaatsen zijn gevestigd rondom de keuken. De keuken staat er letterlijk centraal. Designbureau concrete amsterdam neemt er het interieur voor haar rekening. ‘Er komen dezelfde meubels is als bij 212. De keuken, van Marrone, wordt er naar toe gevlogen als een soort van bouwpakket. Dan weten we zeker dat we daar goed spul hebben staan. Op dit moment wordt het pand er volledig verbouwd.’
Van Oostenbrugge en Groot gingen begin 2018 van start met hun eigen restaurant 212. Van Oostenbrugge had bij zijn voormalige werkgever, Restaurant Bord’Eau in Hotel de l’Europe twee sterren achter zijn naam staan. Thomas Groot was er zijn rechterhand. Een jaar na de opening van 212 openden ze in Singapore restaurant Table 65. Het nieuwe restaurant zit in Hotel Michael in het Sentosa Resort. Van Oostenbrugge en Groot zijn daar geen eigenaren van het restaurant, ‘maar het voelt wel zo.’