Een inspecteur die een checklist afwerkt. (beeld gemaakt met Imagine).

Hoe ga je als horecaondernemer om met publicaties van de NVWA?

De afgelopen maanden heeft de NVWA opnieuw inspectieresultaten openbaar gemaakt van horecabedrijven die gecontroleerd zijn. En dat blíjft het agentschap doen in de toekomst. Hoe ga je als horecaondernemer om met deze publicaties?

Een inspecteur die een checklist afwerkt. (beeld gemaakt met Imagine).

De NVWA voert inspecties uit in de horeca: hoe bereid je je voor?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert onaangekondigde inspecties uit bij horecabedrijven, om vast te stellen of er hygiënisch wordt gewerkt en of er op een veilige manier met voedsel wordt omgegaan. Een dergelijke controle weigeren is eigenlijk geen optie, omdat dat kan leiden tot strafvervolging. Maar als horecaondernemer kun je jezelf wél zo goed mogelijk voorbereiden op deze inspecties.

NVWA: 'Allergeeninformatie moet beter, ook in de horeca'

NVWA: 'Allergeeninformatie moet beter, ook in de horeca'

Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed informeren over welke allergenen er in het voedsel of gerecht zijn verwerkt.

Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving

Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving

Als je als horecaondernemer eten serveert, dan ben je verplicht je gasten te informeren welke allergenen in dat eten aanwezig zijn. Tien vragen én antwoorden over de zogenoemde allergenendeclaratie.

'Allergenen informatie op de menukaart vaak onvoldoende'

'Allergenen informatie op de menukaart vaak onvoldoende'

Veel supermarkten, restaurants en bakkers informeren klanten en gasten niet goed over welke allergenen in voedsel of in een gerecht zijn verwerkt. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die in 2021 ruim vijfduizend bedrijven op dit vlak onder de loep nam.

NVWA: mogelijk levensgevaarlijke xtc in 3-literfles Moët Imperial Ice

NVWA: mogelijk levensgevaarlijke xtc in 3-literfles Moët Imperial Ice

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt om zeer voorzichtig te zijn met champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial van 3-literformaat. Wat moet je doen?