Trompenburg Tuinen & Arboretum
Horeca kookt wereld mooier met biodiversiteit op je bord
Duurzaamheid is al jaren een thema in de horeca, maar biodiversiteit krijgt binnen die trend steeds meer aandacht.
Duurzaamheid is al jaren een thema in de horeca, maar biodiversiteit krijgt binnen die trend steeds meer aandacht.
Begin oktober was ik uitgenodigd voor een exclusief Dutch Cuisine Diner bij de Dyck in Woubrugge.
Zouden we de Nederlandse taal niet veel beter moeten gebruiken op onze menukaarten en in restaurants? 'Waarom kiezen we nog te vaak voor Franse en Engelse woorden?', vraagt Albert Kooy van Dutch Cuisine zich af. Wat vindt u?
Per 1 augustus volgt Albert Kooy zijn voorganger Ferdie Olde Bijvank op als voorzitter van Dutch Cuisine. Die laatste blijft aan als secretaris en penningmeester.
In een monumentaal pand in het hart van Dokkum opent volgende maand restaurant Ode. Gerund door eigenaar Geert-Jan Vaartjes en executive chef Liudger van der Meer. Zij willen culinair Friesland en de Nieuwe Friese Keuken op de kaart zetten. Een ode aan al het moois dat Friesland te bieden heeft.
Beginnende Nederlandse koks die graag stage willen lopen bij toprestaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, krijgen daar van hun opleiding zeker niet altijd toestemming voor. 'Wanneer we garanderen dat we met vlees en vis werken, kan het opeens wel', zegt chef en eigenaar Emile van der Staak.