Dutch Cuisine

Horeca kookt wereld mooier met biodiversiteit op je bord

Duurzaamheid is al jaren een thema in de horeca, maar biodiversiteit krijgt binnen die trend steeds meer aandacht.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)
Duurzaamheid

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Duurzaamheid is meer dan alleen strijd tegen voedselverspilling'

Begin oktober was ik uitgenodigd voor een exclusief Dutch Cuisine Diner bij de Dyck in Woubrugge.

Albert Kooy kijkt toe in de keuken
Dutch Cuisine

Amuse, bisque, dessert: waarom geen Nederlands op onze kaart?

Zouden we de Nederlandse taal niet veel beter moeten gebruiken op onze menukaarten en in restaurants? 'Waarom kiezen we nog te vaak voor Franse en Engelse woorden?', vraagt Albert Kooy van Dutch Cuisine zich af. Wat vindt u?

Albert Kooy
Dutch Cuisine

Albert Kooy is nieuwe voorzitter van Dutch Cuisine: 'Zichtbaarder worden'

Per 1 augustus volgt Albert Kooy zijn voorganger Ferdie Olde Bijvank op als voorzitter van Dutch Cuisine. Die laatste blijft aan als secretaris en penningmeester.

Geert-Jan Vaartjes en Liudger van der Meer op het dak van hun nieuwe restaurant.
Dutch Cuisine

Geert-Jan Vaartjes opent restaurant Ode: een lofzang op Friesland

In een monumentaal pand in het hart van Dokkum opent volgende maand restaurant Ode. Gerund door eigenaar Geert-Jan Vaartjes en executive chef Liudger van der Meer. Zij willen culinair Friesland en de Nieuwe Friese Keuken op de kaart zetten. Een ode aan al het moois dat Friesland te bieden heeft.

Emile van der Staak (foto: Koos Groenewold)
Personeel opleiden

Jonge koks mogen geen stage lopen bij De Nieuwe Winkel**: 'Tenzij we met vlees gaan werken'

Beginnende Nederlandse koks die graag stage willen lopen bij toprestaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, krijgen daar van hun opleiding zeker niet altijd toestemming voor. 'Wanneer we garanderen dat we met vlees en vis werken, kan het opeens wel', zegt chef en eigenaar Emile van der Staak.

  1. Björn de Waal is pas 26, maar runt al twee zaken: 'Altijd in mezelf geïnvesteerd'
  2. Dutch Cuisine wil horeca aan zich binden: 'Franse keuken niet meer van deze tijd'
  3. Dutch Cuisine-restaurant L'invité sluit na 11 jaar de deuren
  4. Bas Hoog nieuwe chef ambiteus Botanica: 'Toprestaurant worden'
  5. Hoge productprijzen en voedselonzekerheid - hoe ga je daar als ondernemer mee om?
  6. Dutch Cuisine wil met concept 'Biodiversiteit op je Bord' chefs helpen verduurzamen
  7. Chef-kok neemt Het Arsenaal 1309 over
  8. Luc Kusters van Bolenius gaat koken voor gasten Keukenhof
  9. Hotel Haarhuis opent restaurant met vertical farm
  10. Restaurant Jim de Jong verkocht
  11. Zes restaurants organiseren Proef Dutch Cuisine
  12. Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine slaan handen ineen
  13. Eetbare vaste planten stimuleren de zintuigen
  14. Albert Kooy: 'Ik wil de beste schoolkantine van Nederland'
  15. Dutch Cuisine en KHN lanceren impact menu voor duurzamere horeca
  1. Eden Hotels stapt in alle hotels over op Dutch Cuisine-ontbijt
  2. Nieuwe koksopleiding Academie voor Gastronomie voorziet in behoefte
  3. Nederlandse koks achter het fornuis in Parijs
  4. Bas Hoebink met De Firma naar Dutch Cuisine
  5. Gilde Food & Hospitality College start koksopleiding Dutch Cuisine
  6. Studenten Willem I College zetten Hollands fruit blijvend op het menu
  7. Bio-beurs inspireert tot duurzaam koken
  8. Boer is troef
  9. Lancering duurzaam menu met lage CO2-uitstoot voor Amsterdamse horeca
  10. Jim de Jong: Jonge Topchef van het jaar GaultMillau 2019
  11. Koning Willem I College en Vitam hebben koksopleiding ontwikkeld
  12. Circulaire horeca duikt steeds vaker op in de stad
  13. Aan de Gracht mag zich Dutch Cuisine-restaurant noemen
  14. Van kop tot kont
  15. Studenten Dutch Cuisine koksopleiding verrassen met 'blote billen gerecht'