Fotografie: Isabella Drenthen

Acht praktische tips voor een gastronomische bierpairing

Op de eerste editie van Craft Culinair zijn tips gedeeld voor het schenken van bier in restaurants.

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober het eerste bierpairing evenement voor professionals: CRAFT Culinair.

Doorstart voor failliete Utrechtse brouwerij De Leckere

Doorstart voor failliete Utrechtse brouwerij De Leckere

Een groep liefhebbers en oud-medewerkers blaast de Utrechtse craft bier brouwer De Leckere, die eerder dit jaar failliet ging, nieuw leven in. De groep heeft de merkrechten en een kleine voorraad bier die er nog was overgenomen en start weer met brouwen, (online) verkoop en het bevoorraden van horeca.

Peter Rouwen

Peter Rouwen over moeilijke tijden: 'Er is werk aan de winkel voor kleine brouwers'

De laatste tijd wordt mij opvallend veel gevraagd hoe het met mij en met de brouwerij in het bijzonder gaat. Geen gekke vraag, want ik weet waar men op doelt, namelijk op de vele berichten over collega's die failliet gaan. Het is inderdaad zo dat wij ook uit een gitzwarte periode komen. En anders dat men zou denken, moeten wij net als alle anderen onze eigen broek omhoog houden.

Peter Rouwen

Peter Rouwen over boter in bier: 'Noodzakelijk voor doordrinkbaarheid?'

Botersmaak in bier wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Maar dit zogenaamde dyacetyl is in sommige gevallen een gecultiveerde brouwfout, zo vertelt Peter Rouwen.

Peter Rouwen

Peter Rouwen over de Klok van Craft: gast keert altijd terug naar vertrouwde bierstijl

Ja, liefhebbers willen heus wel een Vanilla Pastry Raspberry Sour Stout drinken. Maar uiteindelijk keert hij of zij altijd terug naar z'n klassiekers, vertelt Peter Rouwen in zijn nieuwe column.