Masterclass Verbunt Verlinden: Bollinger Champagne houdt van hout

Masterclass Verbunt Verlinden: Bollinger Champagne houdt van hout

Tijdens de jaarlijkse voorjaarsproeverij van Verbunt Verlinden op Landgoed De Salentein gaf Denis Bunier, de assistent keldermeester van Bollinger, een masterclass waar het belang van gebruik van houten vaten bij de samenstelling van de Bollinger champagnes werd uitgelegd.

Bar du Champagne maakt champagne toegankelijk voor jonger publiek

Bar du Champagne maakt champagne toegankelijk voor jonger publiek

Bar du Champagne aan het Rokin is Amsterdam is een plek waar champagnes per glas geproefd kunnen worden. Laagdrempelig, 'om te laten zien dat je champagne net als wijn op allerlei momenten kunt drinken, niet alleen bij feestelijkheden'.

NVWA: mogelijk levensgevaarlijke xtc in 3-literfles Moët Imperial Ice

NVWA: mogelijk levensgevaarlijke xtc in 3-literfles Moët Imperial Ice

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt om zeer voorzichtig te zijn met champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial van 3-literformaat. Wat moet je doen?

Ondanks lockdowns horeca recordverkoop flessen champagne

Ondanks lockdowns horeca recordverkoop flessen champagne

De verkoop van champagne is vorig jaar op recordhoogte uitgekomen. In totaal werden 320 miljoen flessen verkocht. Die waren volgens voorlopige cijfers goed voor een omzet van 5,5 miljard euro, meldden vertegenwoordigers van de sector. Vooral thuis werd meer champagne gedronken.

Champagne drukt export mousserende Europese wijnen

Champagne drukt export mousserende Europese wijnen

De export van mousserende wijnen, zoals champagne, prosecco en cava uit de Europese Unie is voor het eerst in tien jaar gedaald. Dat komt vooral doordat de export van champagne sterk is gedaald. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van cijfers over 2020.

Champagne Plop-up Proeverij Bubbels & Bruis opent deuren

Champagne Plop-up Proeverij Bubbels & Bruis opent deuren

De broers Niek en Ivo de Groot zochten met hun bedrijf Bubbels & Bruis een jaar lang naar de lekkerste champagne voor een betaalbare prijs. Met als resultaat: een selectie van vijf elegante champagnes met elk een eigen identiteit. In december openen ze een Champagne Plop-up Proeverij in hartje Amsterdam.