'Niet eerder was het mogelijk om tijdens een evenement gerechten te proeven van keukens bekroond met vijf Michelinsterren en één Bib Gourmand', aldus de initiatiefnemers in een persbericht.
Evenement
Over de reden voor het evenement wordt geschreven: 'In de Haagse regio kennen wij geen heus preuvenement meer. Met de tien beste koks uit de Haagse regio hebben wij besloten om dit tij te keren.'
Signatuurgerechten
Tijdens Gastromarket Food From Heaven op donderdag 29 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei kunnen belangstellenden tussen 13.00 en 18.00 uur kennismaken met signature dishes van de deelnemende chefs.
Landgoed in Rijswijk
Het evenement vindt plaats op Landgoed Zuidhoorn aan de Laan van Hoornwijck in Rijswijk. Belangstellenden kunnen toegangskaarten aanschaffen voor €100, daarvoor krijgen ze tien signatuurgerechten en een glas champagne.
Michelinsterren
De deelnemende chefs zijn: Mario Ridder (Zwethheul), Gijs Verbeek (Savelberg), Marcel van der Kleijn (Calla's), Han Ji (HanTing), Ruben van Dieten (Brasserie NL), Edwin Loos (Savarin), Marko Karelse (Villa la Ruche), Remco Biesma (Des Indes), Edwin van der Heijkant (Pearl, Hilton) en Sido de Brabander (Brut, Promenade).