Nieuwe coronamaatregelen: 'Horeca om 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten'

Nieuwe coronamaatregelen: 'Horeca om 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten'

Horecazaken moeten om 22.00 dicht en mogen maximaal 30 gasten ontvangen. In de buitenlucht wordt het aantal toegestane personen gelimiteerd tot 50. Dat zal bekendgemaakt worden op de persconferentie van Premier Rutte en minister De Jonge, dat meldt het AD op basis van ingewijden.

Het Algemeen Dagblad meldt op basis van ingewijden dat premier Rutte maandag 28 september de vervroegde sluiting en verminderd aantal gasten als nieuwe coronamaatregelen zal aankondigen. Het zou gaan om een periode van drie weken.

Horecagelegenheden moeten nog vroeger de deuren gaan sluiten dan nu al het geval is. Dat betekent om 22.00 dicht en om 21.00 niemand meer naar binnen. De maatregelen gaan waarschijnlijk vrijdag 29 september in en worden na een paar weken geëvalueerd.

Dat is een van de maatregelen die het kabinet overweegt om de opmars van het coronavirus te stuiten, bevestigen ingewijden na berichten van De Telegraaf en het AD. Ook wordt erover nagedacht geen publiek meer toe te laten bij het betaald voetbal.

In buitenruimten gaat een landelijk maximum van 50 personen gelden voor een bijeenkomst en thuis mogen maximaal vier gasten ontvangen worden. Publiek bij voetbalwedstrijden wordt naar alle waarschijnlijkheid ook weer geweerd.

Coronamaatregelen: 1,5 meter in horeca onmogelijk

Eerder vandaag werd bekend dat gekeken wordt naar de landelijke invoering van mondkapjes of plastic gezichtsbescherming.

Volgens Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, is het bijna niet te voorkomen dat bedienend personeel in de horeca te dicht bij klanten komt. Bij serveren is het volgens hem niet te doen om op 1,5 meter afstand te blijven.

Een plastic gezichtsbeschermer dragen ziet er dan wat vriendelijker uit dan een mond-neusmasker, vindt hij.

De burgemeesters gaan ook praten over uitbreiding van de registratieplicht. Het plan is dat iedereen overal in openbare, publieke ruimtes zijn naam en telefoonnummer achterlaat, zodat de GGD bij een eventuele besmetting makkelijker bron- en contactonderzoek kan doen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.