The Fool Bar in de Dapperstraat ging in oktober 2016 van start.
De manager van Douwe Bob zegt tegen de Amsterdamse krant Het Parool: “We hebben het er hartstikke leuk gehad, maar het liep gewoon niet goed genoeg.’ De zaak wordt daarom verkocht. Volgens de manager vallen de financiële gevolgen voor Douwe Bob mee. ‘Hij loopt hier niet op leeg,’ omschrijft de manager het.
The Fool Bar - met Heineken op de tap - was dagelijks open van 16 tot 01 uur. Het café - in een hoekpand - had tevens een terras.
Douwe Bob: The Fool Bar album
In 2016 kondigde Douwe Bob de komst van zijn eigen horecabedrijf aan, in het radioprogramma van Gijs Staverman, Gijs 2.0. De naam van het café was gelijk aan die van het derde album van de zanger die voor Nederland uitkwam op het Songfestival. Douwe Bob zei eind vorig jaar: ‘Thuis heb ik al een Fool Bar waar ik muziek speel met vrienden en fans’.
Douwe Bob zei voor de start van het café: ‘Ik ben opgegroeid in een kroeg en ik dacht waarom zou ik het zelf niet doen.’
Dat ‘zelf doen’ was relatief: de zanger was niet van plan iedere avond zelf in het café te staan. ‘In ieder geval niet aan die kant van de bar. Ik wil er gewoon een heel toffe tent van maken.’
Douwe Bob is niet de eerste zanger die een eigen horecabedrijf begon. Eerder kocht bijvoorbeeld Jan Smit al een restaurant in Volendam, Gordon heeft een keten van koffiezaken.