Hiermee komt een lang gekoesterde wens van eigenaar Ton Mutter uit. 'Alles valt op z’n plek. Precies 30 jaar geleden ben ik begonnen met De Beiaard aan de Oude Markt en het is nu tijd voor een volgend hoofdstuk. De zaken gaan goed en we willen al langer meer met eten doen. Daarom grijpen we nu de kans om onze passie voor speciaalbier en de combinatie met lekker eten te delen met onze gasten.'
Koken met bier
Er zal bij Beiaards Bistro in sommige gerechten worden gekookt met bier en bij ieder gerecht wordt een begeleidend speciaalbier geadviseerd. 'Natuurlijk zal er ook een uitgebreide wijnkaart zijn, maar we raden iedereen aan om eens een biertje bij het eten te proberen. De combinatie tussen een malse tournedos en een glas Hertog Jan Grand Prestige zal menigeen versteld doen staan.'
Verbouwing en biertuin
Met deze stap wordt een andere lijn ingezet dan die van Het Kostershoes. 'Het moet laagdrempelig zijn en gezelligheid uitstralen', aldus Mutter. Onder andere de lagere bistroprijzen, de aanstaande verbouwing en een echte biertuin moeten daarvoor zorgen. 'We nemen 30 jaar geschiedenis, kennis en ervaring mee en stoppen die in de Bistro.'