De Dag van de Voeding vindt voor de eerste keer plaats. Het Kokskwartet dat de dag organiseert, spreekt van een gezamenlijke missie op een bijzondere plaats. Op 5 juni laten fabrikanten, leveranciers en organisaties eensgezind zien hoe ze eten, drinken en ambiance in de zorg naar een hoger plan kunnen tillen. Inspiratie, innovatie en ambacht staan daarbij centraal, aldus de organisatie.
De dag is bedoeld om de voedingsdiensten en andere betrokkenen die zich met voeding in de zorg bezig houden, inspiratie te geven. Er zijn drie paviljoens – Ambacht, Inspiratie en Innovatie - waarin fabrikanten en leveranciers gezamenlijk laten zien waartoe zij in staat zijn.
De opening van de Dag van de Voeding is om 14.00 uur. Het startschot wordt gegeven in de vorm van een korte, krachtige forumdiscussie onder leiding van Martine Zuil, hoofdredacteur van Misset Horeca en Misset Catering. Zij praat met vier koks over ontwikkelingen in de voeding. Daarna volgen de aanwezigen in groepjes een route. Frisdrank, melk, koffie en thee zijn vrij verkrijgbaar.
Deelnemers dienen zich te registeren via www.kokskwartet.nl of www.dagvandevoeding.nl. De dag begint om 14.00 uur en vindt plaats in Landhuis de Oliphant, Kromme Zandweg 90, 3084 ND, Rotterdam.