Drie jaar voerde Noma de ranglijst van World's 50 Best Restaurants aan toen René Redzepi vorig jaar april moest toezien dat El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona die positie overnam. Een jaar later zijn de rollen echter weer omgedraaid en is het Deense tweesterrenrestaurant terug op 1.
Massimo Bottura
Massimo Bottura - in september aanwezig tijdens de tweede editie van Jonnie en Thérèse Boers Chefs Revolution - staat met zijn Osteria Francescana in het Italiaanse Modena wederom op de laagste podiumtrede.
Heston Blumenthal
De vierde plek (vorig jaar 5) is voor Daniel Humm en zijn restaurant Eleven Madison in New York in de Verenigde Staten. Heston Blumenthal steeg met Dinner by Heston Blumenthal in het Engelse Londen van 7 naar 5.
Alex Attala
Plaats 6 is voor Mugaritz in het Spaanse San Sebastian, het restaurant van Andoni Luis Aduriz (vorig jaar 4). Alex Attala moet met D.O.M. in Sao Paulo in Brazilië één plek inleveren. Attala ontving (wel) de Chef's Choice Award.
Arzak San Sebastian
Vader Juan Mari en dochter Elena Arzak blijven met hun restaurant Arzak in San Sebastian staan op plaats 8. Restaurant Alinea in Chicago vliegt de top 10 binnen: Grant Atchatz stijgt zes plaatsen naar positie 9.
Duitsland
De top 10 wordt afgesloten door het Britse The Ledbury van Brett Graham (vorig jaar 13). Steiereck in Wenen Oostenrijk (vorig jaar 9, nu 16) en Vendôme in Bergisch Gladbach in Duitsland (vorig jaar 10, nu 12) zijn uit de top 10 verdwenen.
Oud Sluis
Oud Sluis in Sluis ontbreekt in de lijst, omdat Sergio Herman de deuren van zijn driesterrenrestaurant eind 2013 sloot. Vorig jaar stond het restaurant op plaats 35.
De Librije en Richard Ekkebus
Jonnie en Thérèse Boer staan met De Librije in Zwolle op plaats 29 (vorig jaar 57). Beste Nederlandse chef is Richard Ekkebus. Zijn Amber Restaurant steeg van plek 36 naar plaats 24.