Mark Eelman kreeg maandagmorgen omstreeks 10.45 uur een telefoontje van Michel Arends van Rebecca in de Waal, eveneens op Texel.
Rebecca kreeg vorig jaar een Bib Gourmand en vroeg zijn collega van restaurant De Kern hoe deze door hem was ontvangen.
Menu
Eelman wist echter (nog) van niets, omdat hij er totaal niet mee bezig was geweest.
'Wij serveren geen Bib Gourmand-menu, maar gasten kunnen met drie gangen wel uitkomen op een bedrag dat lager is dan €37.'
Lokale leveranciers
'Natuurlijk zijn we trots op deze beloning door Michelin', aldus Eelman.
'We werken veel met kleine en lokale leveranciers en geven daar een Italiaanse knipoog aan. Ook voor hen is dit een beloning, want ze moeten het mij wel gunnen.'
Michelinster
Over de eventuele gevolgen heeft hij aan het eind van de ochtend nog niet nagedacht. Texel heeft een sterrestaurant - Bij Jef in Den Hoorn - en nu twee zaken met een Bib Gourmand.
'Het eiland heeft culinair veel te bieden, samen moeten we ervoor zorgen dat mensen vaker kiezen voor een vakantie in eigen land.'
Bekijk hier het volledige overzicht Bib Gourmand 2015.