‘Het kwam onder het genot van een glaasje wijn ter sprake, vertelt souschef René Klein van hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem aan Algemeen Dagblad het verhaal achter het bereiden van een driegangendiner in een vaatwasser.
Video op YouTube
De directeur van BesteProduct.nl, de overbuurman van het hotel, vroeg Klein op een Achterhoekse proeverij of hij ook kon koken in een vaatwasser. Klein stelde een menu samen en er werd een video van gemaakt, die op YouTube is geplaatst. Klein krijgt een fles wijn als de video meer dan 500.000 keer wordt bekeken.
‘Culinair hoogstandje’
Klein vertelt in het artikel dat hij zich aan zijn stand verplicht voelde er ‘een culinair hoogstandje’ van te maken. Zijn voorgerecht was scholfilet met limoen, geserveerd met een salade van lauwwarme rode kool en saffraanmayonaise.
Als hoofdgerecht serveerde hij zacht gegaarde konijnenrugfilets omwikkeld met katenspek en pestoaardappeltjes. Alles verpakt in plastic zakjes en gegaard door het warme water, aldus Algemeen Dagblad.
Het driegangenmenu werd afgesloten met crème brûlée in een weckpotje met gepocheerde appeltjes en een gelei van Montferlandse pruufke, een Achterhoekse variant op whiskey.
Klein beetje smokkelen
Klein verklapt in het artikel dat hij wel een klein beetje moest smokkelen om te kunnen koken met stoom en water op een temperatuur van 65 graden. Hij had de aardappeltjes voorgegaard, omdat het anders niet lukte.