Sergio Herman kreeg woensdag 24 oktober onverwacht bezoek van Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker. Zij vertelde de Zeeuwse kok dat restaurant Oud Sluis in Sluis ‘rotsvast op nummer 1 staat en dat hij nog steeds met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt’.
‘De culinaire prestaties van Sergio Herman blijven van ongekend niveau’, zo staat in de recensie van Lekker. ‘Wat een ultieme beleving, wat een feest om hier te zijn. Culinair verbluffend, spannend, innovatief, creatief, onberispelijk...’
Volgens de culinaire gids zijn de superlatieven onbegrensd. ‘Oud Sluis is nóg beter geworden. Het lijkt wel of op elk detail een specialist staat. Van de hete steen met stikstof en zeewater om zeegeur op te snuiven en het schuimige mosselsoepje tot de op zoutsteen aan tafel gegaade zeebaars. De ongeëvenaarde smaakpaletten hier blijven nazinderen.’
Het is voor Oud Sluis en Sergio Herman de achtste nummer 1-notering in negen jaar. Eén keer moest hij die eer laten aan Hans van Wolde van Beluga in Maastricht.